Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε σήμερα (28/4) από την κυβέρνηση το σχέδιο επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα, το οποίο περιλαμβάνει το σταδιακό άνοιγμα των μαγαζιών.

Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τα οποία έχουν βάλει λουκέτο εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις και αφού ξεκαθαρίστηκε η αρχική παρανόηση, η ημερομηνία στην οποία θα ανοίξουν ξανά τα πρακτορεία είναι η 11η Μαΐου και όχι η 18η Μαΐου, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε στη σχετική ενημέρωση από τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση, χωρίς όμως να επιτρέπονται καθήμενοι εντός αυτών.

Κοινώς, θα γίνεται μόνο η κατάθεση των δελτίων μέχρι νέας ενημέρωσης, ενώ θα υπάρχουν περιορισμοί για άτομα ανά τετραγωνικά μέτρα, όπως σε όλα τα μαγαζιά.

Συγκεκριμένα:

* Εως 20 τ.μ επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 4 άτομα.
* Για καταστήματα μεταξύ 20 και 100 τ.μ. επιτρέπονται 4 άτομα και 1 επιπλέον ανά 10 τ.μ.
* Για άνω των 100 τ.μ. μέχρι 12 άτομα + ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Σύμφωνα, πάντως, με νεότερες πληροφορίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν διευκρινίσεις από την κυβερνητική πλευρά, για τον τρόπο λειτουργίας των πρακτορείων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξαιρέσεις για εκείνα τα πρακτορεία που έχουν και εξωτερικούς χώρους, ώστε να μπορούν εκτός καταστήματος να λειτουργούν με τις προϋποθέσεις για την τήρηση των μέτρων και χώροι που θα μπορούν οι παίκτες των τυχερών παιχνιδιών να συμπληρώνουν τα δελτία τους και να παρακολουθούν τη live εξέλιξη των κληρώσεων (βλ. ΚΙΝΟ).

Δεν διευκρινίστηκε από τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης τι θα συμβεί με τα καταστήματα OPAP Play, τα οποία δεν θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου μαζί με τα πρακτορεία, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο (18 Μαΐου).

Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης έπαιξε και το γεγονός ότι τα πρακτορεία προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα να πληρώνουν εκεί τους λογαριασμούς τους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στο να μην βλέπουμε μεγάλες ουρές στις αρμόδιες υπηρεσίες.

kingbet.net

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy