Σταδιακό άνοιγμα των ιερών ναών για τους πιστούς

Σταδιακό άνοιγμα των Εκκλησιών θα έχουμε από τη πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή από τις 4 Μαΐου, την προσεχή Δευτέρα.

Συγκεκριμένα οι ναοί θα ανοίξουν τις πόρτες τους όχι όμως για ομαδικές συναθροίσεις σε λειτουργίες αλλά για να μπορούν οι πιστοί, ή όποιοι το θελήσουν να πάνε για προσωπική προσευχή, για να ανάψουν ένα κεράκι και να πάρουν δύναμη από την πίστη τους.

Από κει και πέρα και με τη δεύτερη φάση στις 18 Μαΐου θα μπορούν οι πιστοί να παρακολουθούν τις λειτουργίες που θα γίνονται, συμμετέχοντας και στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Πάντοτε εννοείται ότι θα υπάρχουν τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα με τη χρήση μάσκας, αντισηπτικών και απαραίτητης απόστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας αύριο(29/4) και μετά τις ανακοινώσεις στις οποίες θα προβεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη λήξη του Υπουργικού συμβουλίου και τις αποφάσεις που θα παρθούν θα μιλήσει στους πιστούς ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy