Με την έναρξη της δεύτερης φάσης επιστρέφουν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές προσκείμενες στον κυβερνητικό χώρο οι πρώτες σκέψεις είναι να ανοίξουν τα Λύκεια στις 18 Μαΐου μόνο για μαθητές Γ΄Λυκείου, τουλάχιστον αυτό ορίστηκε ως μια πρώτη ημερομηνία, εννοείται βέβαια με όλα τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα, αφού υπάρχουν οι Παγκύπριες εξετάσεις. Όσον αφορά το προσωπικό των Λυκείων, δηλαδή τους καθηγητές, υπάρχει η σκέψη να πηγαίνουν αυτοί που κάνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ όλοι θα παρευρίσκονται για τις επιτηρήσεις των εξετάσεων και τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν.

Ακολούθως και κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης χαλάρωσης θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία μετά τις 20 Μαΐου, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αν όλα πάνε καλά και αποφασιστεί να πάνε στα σχολεία, αυτό θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου εάν και εφόσον όλα πάνε κατ΄ευχή και χωρίς αύξηση κρουσμάτων. Όλα λοιπόν είναι ρευστά κάτι που δεν εξαρτάται από αποφάσεις και τελικές ημερομηνίες αλλά από την κατάσταση της πανδημίας.

Για κάθε δύσκολη κατάσταση, που απεύχονται όλοι υπάρχουν έτοιμοι νέοι σχεδιασμοί. Κάθε βήμα θα αξιολογείται και θα ελέγχεται διεξοδικά για να προχωρούμε στο επόμενο βήμα.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy