Έκανε τατουάζ το πρόσωπο του Σουηδού «Τσιόδρα»(video)

Το «πρόσωπο» της πανδημίας του κορονοϊού στην Σουηδία, ο επιδημιολόγος Άντερς Τεγκνέλ, είναι ο αντίστοιχος Σωτήρης Τσιόδρας και έχει γίνει πλέον εξίσου δημοφιλής.

Είναι το πρόσωπο της στρατηγικής που ακολούθησε η Σουηδία στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού: ο επιδημιολόγος Άντερς Τεγκνέλ ήταν μέχρι πρότινος, μέχρι την αρχή της κρίσης, ένας άγνωστος σε όλους δημόσιος υπάλληλος στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο άνθρωπος που έπεισε την κυβέρνηση να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει γίνει πασίγνωστος: τόσο, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τατουάζ με το πρόσωπό του 64χρονου «Κυρίου Κορόνα».

Ο Γκούσταφ Λόιντ Άγερμπλαντ, 32 ετών, ήταν ο πρώτος που το τόλμησε. Αφού πέρασε αρκετές ώρες… οδύνης σε ένα στούντιο τατουάζ στη συνοικία Σέντερμαλμ, στην καρδιά της Στοχκόλμης, επιδεικνύει τώρα με υπερηφάνεια το πρόσωπο του Τεγκνέλ στο αριστερό μπράτσο του.

«Μου αρέσει να έχω τατουάζ που σημαίνουν κάτι για μένα και αυτή η Covid-19 θα είναι μέρος της ζωής μου για πάντα», εξήγησε. «Ήθελα να έχω στο χέρι μου το σουηδικό πρόσωπο της κρίσης», είπε.

Ο Γκούσταφ είπε ότι εμπνεύστηκε από ένα μήνυμα που είχε αναρτήσει στο Instagram ο καλλιτέχνης τατουάζ Ζασάι Τάστας, όπου έδειχνε το πορτρέτο του επιδημιολόγου.

«Σχεδίαζα ανθρώπους των οποίων το προφίλ μου άρεσε και (ο Άντερς Τεγκνέλ) ήταν μεταξύ αυτών, το έκανα αυθόρμητα», είπε ο Ζασάι στο Γαλλικό Πρακτορείο, αφού ολοκλήρωσε τις τελευταίες λεπτομέρειες του πορτρέτου.

Ο Γκούσταφ και ο Ζασάι είπαν ότι αιφνιδιάστηκαν από το ενδιαφέρον που έδειξε όχι μόνο ο τοπικός αλλά και ο διεθνής Τύπος – κάποιοι πήγαν σήμερα να τραβήξουν σε βίντεο τις τελευταίες «πινελιές» του πορτρέτου.

Στη Σουηδία, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχουν επιβληθεί μέτρα καραντίνας, ούτε απαγορεύσεις για να αναχαιτιστεί η πανδημία. Η κυβέρνηση καλεί απλώς τους πολίτες να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να τηρούν τις συστάσεις της δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας.

Ο Άντερς Τεγκνέλ έχει αναλάβει να ενημερώνει καθημερινά από τον Μάρτιο και σήμερα τον Τύπο, που τον αντιμετωπίζει πλέον σαν το «πρόσωπο» της σουηδικής προσέγγισης. Μιλώντας με σταθερό, ήρεμο και καθησυχαστικό τόνο, συχνά εμφανίζεται ατάραχος απέναντι στην κριτική που μπορεί να του ασκείται.

Κάποιοι, αντί για τατουάζ, φορούν μπλουζάκια με το πρόσωπό του και η δημοτικότητά του αυξάνεται διαρκώς: μια ομάδα στο Facebook που αποκαλείται «Στηρίζουμε τον Άντερς Τεγκνέλ & Σία» (σ.σ. αναφέρεται στη δημόσια υπηρεσία υγείας) έχει σήμερα 85.000 μέλη. Το «φαν κλαμπ» του επιδημιολόγου έχει ήδη περισσότερα από 29.000 μέλη.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Goteborgs-Posten για το τατουάζ, ο επιδημιολόγος αστειεύτηκε, απαντώντας ότι ο Γκόυσταφ Λόιντ Άγκερμπλαντ «θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη» των πράξεών του.

 

gazzetta.gr

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy