“Υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην συγκεκριμένη υπεραγορά και υπάρχει η πιθανότητα τα κρούσματα να προέρχονται από έξω, δηλαδή από τους πελάτες”

Ερωτηθείς ο κ. Κωστρίκης ποιο είναι το ποσοστό του πληθυσμού στην Κύπρο που έχει επιμολυνθεί με τον ιό, είπε ότι «για να μπορέσουμε να βρούμε αυτό τον αριθμό με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούμε νομίζω είναι καλύτερα να περιμένουμε να τελειώσουν όλες οι μελέτες…», προσθέτοντας ότι «εγώ πιστεύω είναι μικρότερη των 2 ή 3 κρουσμάτων ανά χίλια άτομα».

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες των οργανωμένων ασθενών για την ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό της Έγκωμης, δεδομένου και των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε υπεραγορές της περιοχής, ο κ. Κωστρίκης είπε ότι «υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην συγκεκριμένη υπεραγορά και υπάρχει η πιθανότητα τα κρούσματα να προέρχονται από έξω, δηλαδή από τους πελάτες. Αυτό θα μελετηθεί ενδελεχώς από την επιστημονική επιτροπή και θα αποφανθούμε αν θα χρειαστεί ειδική μελέτη μόνο για τους κατοίκους της Έγκωμης».

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να έκλεινε προσωρινά πλήρως ο χώρος για προστασία και του υπόλοιπου προσωπικού, αλλά και των πελατών, είπε ότι «αυτό εναπόκειται στους αρμόδιους λειτουργούς του υπουργείου Υγείας».

Σε σχέση με τα εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία ανέρχονται στα 15 με τα σημερινά κι αν υπάρχει ανησυχία για αυτό το θέμα, ο κ. Κωστρίκης απάντησε αρνητικά επαναλαμβάνοντας ότι αυτά τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy