Μέτρα μέχρι και τον Αύγουστο στην Κύπρο – Οι φάσεις της χαλάρωσης

Μέσα από τρεις ή τέσσερεις φάσεις θα ολοκληρωθεί η χαλάρωση  των μέτρων στην Κύπρο, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, τόνισε πριν από λίγο στο OMEGA και στην εκπομπή ΑΙΧΜΕΣ, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής επιτροπής, ο υπουργός είπε πως την ερχόμενη Τετάρτη οι εισηγήσεις θα υποβληθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο και στην συνέχεια θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στο πλάνο της προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι. Αυτό που μπορών διαβεβαιώσω είναι πως αυτό θα γίνεις σταδιακά. Θα αξιολογούνται τα μέτρα και αν  είναι θετικά.

Όλα αυτά θα γίνουν σε 3 η 4 φάσεις μέχρι τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου.  Υπάρχει ένα πλάνο το  οποίο πάει μέχρι και τον Αύγουστο. Το πλάνο αυτό  θα γίνει σταδιακά και θα φθάσει στην ολοκλήρωση τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός με την χαλάρωση αναμένεται μικρή αύξηση στα κρούσματα, ωστόσο θα κινηθούμε βάση συγκεκριμένων δεικτών.

«Κερδίσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Θα μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό για πολύ καιρό ακόμα. Μέχρι το εμβόλιο ή το αποτελεσματικό φάρμακο τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης και προσωπικής υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά», τόνισε ο Υπουργός.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy