Κωστρίκης: “Θα εισηγηθούμε την ενεργοποίηση του πλάνου για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων”

Όσα είπε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης στην σημερινή (27/4) ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Αναλυτικά:

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 822 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Οι αριθμοί που μόλις ανακοινώσαμε ενισχύουν την ενθαρρυντική εικόνα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες. Τα επιδημιολογική δεδομένα είναι σε πολύ επίπεδο και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για αυτή την εξέλιξη.

Με βάση, λοιπόν, αυτά τα θετικά δεδομένα, η Επιστημονική Επιτροπή θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση του πλάνου για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Οι αποφάσεις είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας για αυτό δεν θα επεκταθώ.

Δεν θα κουραστούμε να σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη βοήθεια που έχετε προσφέρει και την ίδια ώρα να μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίζουμε, ότι η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί για να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε επιτύχει. Όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, έχει κριθεί η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος.

Σας ευχαριστώ πολύ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy