Καταγγελία ΠΑ.Σ.Π. προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

Κατεπείγουσα επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, απέστειλε τη Δευτέρα (27/04) ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), με την οποία ενημερώθηκε ο ΠτΔ για τη συνάσπιση κάποιων σωματείων / ποδοσφαιρικών εταιρειών με σκοπό την άσκηση πίεσης επί των αρμόδιων κυβερνητικών αρχών, ώστε η κυβέρνηση να απαγορεύσει την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων!

Στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΠΑ.Σ.Π. αποκαλύπτει μάλιστα ότι τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων παρουσίασαν στους ποδοσφαιριστές των ομάδων τους, τη θέση ότι ενόψει της εξαγγελίας από την κυβέρνηση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, θα εξαγγελθεί και η διακοπή των πρωταθλημάτων! Παρουσιάζουν, δε, την απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων ως προειλημμένη (!) και πως το μόνο που απομένει είναι η εξαγγελία της. Και όλα αυτά, ενώ επίσημα η κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν την Τρίτη (28/04), μετά από εισήγηση των ειδικών σε θέματα υγείας.

Όπως ανάφερε ο ΠΑ.Σ.Π. στην επιστολή του προς τον ΠτΔ, ο στόχος των Σωματείων που επιδιώκουν τη διακοπή των πρωταθλημάτων είναι η αποφυγή πληρωμής των μισθών των ποδοσφαιριστών τους και όχι η υποτιθέμενη προστασία της δημόσιας υγείας.

Ξεκάθαρη θέση του ΠΑ.Σ.Π. είναι όπως η απόφαση για διακοπή ή συνέχιση των αθλητικών γεγονότων, παρθεί μόνο με βάση τις υποδείξεις των ειδικών σε θέματα υγείας, μακριά από παρεμβάσεις τρίτων και παραγνωρίζοντας τα όποια άλλα ιδιοτελή κίνητρα και τους οποιουσδήποτε αλλότριους σκοπούς.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, στην επιστολή του προς τον εξοχότατο κ. Νίκο Αναστασιάδη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενεργήσει δεόντως ώστε η όποια απόφαση ληφθεί σχετικά με την εξέλιξη των πρωταθλημάτων, να ληφθεί στη βάση της επιστημονικής άποψης των ειδικών και μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παγκοσμίως, καμία άλλη χώρα εκτός της Ολλανδίας δεν έχει προβεί σε διακοπή των πρωταθλημάτων της και καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει λάβει παρόμοια απόφαση. Αντίθετα, χώρες όπως η Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, οι οποίες κτυπήθηκαν πολύ χειρότερα από την Κύπρο από τον κορωνοϊό, προετοιμάζονται για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων τους.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy