“Αν κάποιος θεωρεί χρυσή ευκαιρία την πανδημία για οικονομικό κέρδος είναι λάθος μεγάλο”

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε σήμερα(27/4) ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Έχει πληγεί ο αθλητισμός αλλά το έχουμε ξαναπεί ότι όταν διακυβεύεται η ζωή και η ύπαρξη του ανθρώπου δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και αύριο και μεθαύριο» είπε αρχικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Υπάρχουν ερωτηματικά για την επόμενη μέρα: «Κανείς δεν ξέρει την απόλυτη αλήθεια αυτή την στιγμή γιατί βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν θα χειροτερέψει η κατάσταση ή αν θα το καταπολεμήσουμε το κακό που μας βρήκε. Μιλώντας για την Κύπρο και την Ελλάδα, πάμε πολύ καλά και φαίνεται ότι εμείς στα δύσκολα ενωνόμαστε και όταν ο Κύπριος και ο Έλληνας είναι ενωμένοι τα βρίσκουμε. Οι ειδικοί λένε ότι πάμε πολύ καλά, οι αριθμοί είναι καλοί, οπόταν δικαιολογούμαστε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις βελτίωσης της κατάστασης. Φυσικά ο Υπουργός Υγείας το είπε ότι αν χειροτερέψουν τα πράγματα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επανέλθουμε. Να είμαστε προσεκτικοί και να συνεχίσουμε. Για να πάρει μπρος ο αθλητισμός θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην γίνει η χαρά ενθουσιασμός που να μην μπορούμε να τον ελέγξουμε».

Στείλατε τις δικές σας εισηγήσεις σαν ΚΟΑ; «Μίλησα εκ μέρους του οργανισμού με τον Υπουργό Παιδείας, ανταλλάξαμε απόψεις, μίλησα και με την βοηθό του Υπουργού Υγείας και μίλησα και με τον Υπουργό μεταφορών γιατί εμπλέκεται σε θέματα που μας αφορούν. Οπόταν έχουμε ετοιμάσει σαν ΚΟΑ ένα σύντομο σημείωμα και το έχουμε αποστείλει».

Ο κ. Καραγιάννης θεωρεί σωστές τις εισηγήσεις σας: «Όταν οι ειδικοί θεωρούν λογικές τις εισηγήσεις μας είναι σημαντικό. Βασίστηκαν οι εισηγήσεις στις απόψεις των ειδικών, τις ανησυχίες τις δικές μας και στην λογική. Αφορούν όλα τα αθλήματα οι σκέψεις μας».

Τι γίνεται με τα υπόλοιπα αθλήματα; «Ασχοληθήκαμε και με τα παιδιά που κέρδισαν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες έστω και αν προέκυψε αναβολή και με τα παιδιά που είναι κοντά στο όριο πρόκρισης αλλά και με τους υπόλοιπους. Βάλαμε κάποιο χρονικό διάστημα για να ξεκινήσουν, όχι όλοι αμέσως. Ασχοληθήκαμε και με τα ομαδικά αθλήματα όπου υπάρχει η δυνατότητα σε ανοικτούς χώρους. Σήμερα θα συζητηθούν αύριο θα ολοκληρωθεί το πακέτο και την Τετάρτη στο Υπουργικό συμβούλιο θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την α΄ φάση».

Δεν θα είναι ίδιος ο αθλητισμός την επόμενη μέρα: «Με την βοήθεια του Θεού να συνεχιστεί αυτή η καλή κατάσταση του τελευταίου διαστήματος. Αισθάνομαι ότι θα βελτιωθεί περισσότερο. Επειδή μίλησαν πολλοί και για τον ψυχολογικό παράγοντα, νιώθω ότι αν αρχίσουμε τον αθλητισμό θα είναι μια ψυχολογική τόνωση για τους συμπατριώτες μας έστω και με κλειστές τις αίθουσες όλων των αθλημάτων».

Είναι και το οικονομικό κομμάτι: «Είμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη όπου όλοι θα χάσουμε από κάτι. Δεν μπορούμε να τραβάμε κοντά μας τα κάρβουνα και να λέμε ότι δεν μας νοιάζει για τον άλλο. Το Υπουργείο Οικονομικών μας έστειλε επιστολή, κάναμε εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό, σταματήσαμε όλα τα έργα και όλες οι αποφάσεις έχουν ανασταλεί μέχρι νεοτέρας».

Για το ποδόσφαιρο; «Όλα αυτά θα πρέπει να τα συζητάνε αυτοί που πρέπει, η ΚΟΠ, οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες, αλλά να κρατάμε και μια πισινή γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα προχωρήσουν τα πράγματα. Αν αρχίσουν σε όλες τις χώρες και παίζουν ποδόσφαιρο και υπάρχει ύφεση της πανδημίας και βρεθεί το εμβόλιο νωρίτερα τι θα πει η Ολλανδία, «ότι ήμουν ο έξυπνος»; Δεν πρέπει να πάρουμε δραστικές αποφάσεις τώρα αλλά να δίνουμε περιθώριο. Αν κάποιος θεωρεί χρυσή ευκαιρία την πανδημία για οικονομικό κέρδος είναι και αυτό λάθος μεγάλο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι όπως τον παλιό καιρό, διατηρούνται, γυμνάζονται συνεχώς και αυτό δεν με ανησυχεί τόσο πολύ, δεν είναι νούμερο «1» στα προβλήματα αλλά όσο πιο σύντομα λυθεί το πρόβλημα θα είναι το καλύτερο. Αν κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρούμε».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy