Πως απαντά ο ΠΙΣ για το άνοιγμα των εκκλησιών στους επαγγελματίες υγείας

Την τοποθέτηση του για το άνοιγμα εκκλησιών μετά από επιστολή επαγγελματιών υγείας έκανε μέσω ανακοίνωσης του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Όσο περιορίζουμε τον συγχρωτισμό τόσο περιορίζουμε και τη διασπορά της πανδημίας Covid-19, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), σημειώνοντας ότι η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να γίνει με την δέουσα προσοχή.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση επιστολής επαγγελματιών υγείας περί άμεσης άρσης της απαγόρευσης προσέλευσης σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, ο ΠΙΣ στηριζόμενος στα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα και με πλήρη σεβασμό στην εκδήλωση θρησκευτικών πεποιθήσεων, επισημαίνει ότι η υψηλή μεταδοτικότητα αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της πανδημίας Covid-19.

«Είναι γι’ αυτό το λόγο, που όσο περιορίζουμε τον συγχρωτισμό τόσο περιορίζουμε και τη διασπορά της νόσου. Το κύριο αυτό περιοριστικό μέτρο, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αναφορικά με χώρους όπου συναθροίζονται άτομα τρίτης ηλικίας, που αποτελούν μεγάλο μέρος των ευπαθών ομάδων και που η κατάσταση τους συνοδεύεται συχνά από χρόνια νοσήματα», σημειώνεται.

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι κύριο μέλημα όλων είναι η προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών, τόσο του κλήρου όσο και των πιστών και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Το κύριο ζητούμενο, σημειώνει, είναι η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής ζωής και οικονομικής δραστηριότητας με ασφάλεια.

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι συμφωνεί με την ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών του κράτους, ότι τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν σταδιακά και η χαλάρωση θα συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες υγιεινής, τήρηση κοινωνικής απόστασης και εφαρμογή μηχανισμού ελέγχου και παρακολούθησης.

Τονίζει ότι ο σχεδιασμός χαλάρωσης των περιορισμών πρέπει να γίνει με τη και λαμβάνοντας υπόψη τις επιστημονικά τεκμηριωμένες κατευθυντήριες οδηγίες και τους πετυχημένους σχεδιασμούς άλλων χωρών που προηγούνται στο βαθμό αναχαίτισης του Covid-19.

«Αυτοί οι σχεδιασμοί και η συμπεριφορά των πολιτών, θα είναι καθοριστικά κριτήρια, για την επόμενη φάση, ώστε να αποτραπεί τυχόν ανάκαμψη της πανδημίας στην Κύπρο», σημειώνεται.

Ο ΠΙΣ, αναφέρει ότι συμμετέχει στην συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή που αφορά τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς και υποβάλλει, βάσει των πιο σύγχρονων ιατρικών δεδομένων, εισηγήσεις που αφορούν τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy