Με επιστολή προς τον Πρόερδο και στον Υπουργό Υγείας ζητούν το άνοιγμα των κομμωτηρίων στις 4 Μαΐου

Aνοίγει πλέον ο δρόμος για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, καθώς τα κρούσματα παραμένουν χαμηλά,  με την επδηδημιολογική ομάδα να ετοιμάζει ήδη το πλάνο που θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παρθούν οι αποφάσεις.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που αναμένεται να ανοίξουν είναι και τα κομμωτήρια. Μιλώντας στο OMEGAlive,  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κομμωτών και Κουρέων Κύπρου, Σταύρος Δημητρίου ,ανέφερε ότι έχει σταλεί σχετική επιστολή τόσο στο Υγείας, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από την οποία ζητείται όπως  τα κομμωτήρια και τα κουρεία ανοίξουν στις 4 Μαΐου.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας όταν ανοίξουν τα κομμωτήρια ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι αναμένουν οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας, ωστόσο όλες οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τα δικά τους μέτρα υγιεινής. Τα μέτρα θα αφορούν πόσα άτομα θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στο κομμωτήριο, χρίση μάσκας και γαντιών τόσο από τον κομμωτή όσο και από τους πελάτες.

Πάντως ο ακριβής τρόπος λειτουργίας των κομμωτηρίων θα ανακοινωθεί μετά από σχετικές οδηγίες που θα ληφθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κομμωτών αναφέρθηκε και σε κάποιους συναδέλφους του που δουλεύουν από το σπίτι, κάτι που στην παρούσα φάση δεν επιτρέπεται.

Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχουν λίστες αναμονής, ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι υπάρχουν και είναι κάτι αναπόφευκτο, ωστόσο σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να ανοίξουν τα κομμωτήρια και όλοι οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν.

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy