Μετά τους γιατρούς και οι Θεολόγοι της ΟΕΛΜΕΚ ζητούν εκκλησιασμούς

Όπως επιτραπεί ο εκκλησιασμός των πιστών κατά τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές, προτείνει το ΔΣ του Συνδέσμου Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο παράλληλα εκφράζει ευχαριστίες προς τους λειτουργούς υγείας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε σημερινή ανακοίνωση, το ΔΣ του Συνδέσμου Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι «πέρασαν οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας όπου είθισται να υπάρχει κοσμοσυρροή στους ναούς, προσθέτοντας ότι «ο εκκλησιασμός δεν θα είναι ανεξέλεγκτος αλλά θα υπόκειται αυστηρά σε όλα τα διατάγματα που αφορούν συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, με την τήρηση των ανάλογων αποστάσεων και όλων των άλλων συναφών μέτρων (π.χ. εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο η παρουσία του κόσμου μπορεί να επεκτείνεται και σε υπαίθριους χώρους του ναού)».

«Η τήρηση του μέτρου για αποχή από τον εκκλησιασμό, κυρίως κατά τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας με την κορύφωση του Θείου Πάθους και της Ζωοποιού Αναστάσεως του Ιησού μας Χριστού, από τους πιστούς, υπήρξε μια άνευ προηγουμένου πραγματική πνευματική δοκιμασία που βιώθηκε από τους πλείστους πολύ οδυνηρά», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «παρόλ΄ αυτά όλοι τήρησαν το μέτρο του περιορισμού».

Το ΔΣ του Συνδέσμου Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι το κράτος, οι θεσμοί αλλά και οι πολίτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που όμοιά της η ανθρωπότητα είχε πολλές δεκαετίες να ζήσει και προσθέτει ότι «η άμεση λήψη μέτρων αλλά και η καθολική ανταπόκριση και θυσίες των πολιτών, έφεραν άμεσα και απτά αποτελέσματα, με δραστικό περιορισμό των κρουσμάτων».

«Η πρώτη έγνοια της Πολιτείας πρέπει σίγουρα να είναι η υγεία και ευημερία των πολιτών της. Αυτό τον σκοπό υπηρετούν και τα μέτρα που επιτυχημένα είναι σε ισχύ. Ο άνθρωπος όμως «΄ουκ επ΄ άρτω μόνω ζήσεται΄», καταλήγει

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy