“Η θέση της Ανόρθωσης είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο”(ηχητικό)

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας περί πρόθεσης της ΚΟΠ να παραπέμψει τον Κετσπάγια: «Όχι δεν έχουμε λάβει τέτοια ενημέρωση. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν αυτοί οι κανονισμοί κωδικοποιημένοι αλλά δεν θεωρώ πως ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν είπε οτιδήποτε λάθος. Μίλησε ως ένας προπονητής που θέλει να επαναρχίσει το πρωτάθλημα και οι προπονήσεις. Ήταν κάπως πιο έντονος όταν το έλεγε και θεωρώ πως δεν είπε οτιδήποτε με το οποίο διαφωνεί η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο».

Για το πρωτάθλημα: «Η θέση της Ανόρθωσης είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο. Με όσα δηλώνουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα μέσα στον Ιούνιο κεκλεισμένων των θυρών και οι προπονήσεις να επαναρχίσουν στα μέσα Μαϊού. Οπότε υπάρχουν λύσεις εφόσον πάνε όλα καλά. Λίγο πολύ αυτή είναι θέση μας. Αν οι ειδικοί λένε μπορεί αυτό να συμβεί τότε θα μπούμε σε μια διαδικασία να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και ακολούθως στην επανέναρξη του πρωταθλήματος».

Για τις ομάδες που θέλουν διακοπή: «Κάποιοι φέρνουν το παράδειγμα της Ολλανδίας και το συγκρίνουν την Κύπρο όμως δεν είναι τα ίδια δεδομένα. Στην Ολλανδία θα παραμείνουν όλα κλειστά, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι εντελώς διαφορετικό να στεφθεί πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ και είναι διαφορετικό να γίνει κάτι τέτοιο στην Κύπρο. Έχει παιχτεί μόλις ένα παιχνίδι στα πλέι οφ. Θα θεωρείται πάρα πολύ άδικο να βρεθεί η Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ δεν υπάρχει βαθμολογική διαφορά. Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά».

Αν θα δέχονταν στην Ανόρθωση να παίξουν αγώνα μπαράζ τίτλου με Ομόνοια: «Σαφώς. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αναδειχτεί ο πρωταθλητής. Δεν θα διαφωνούσαμε σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλο τρόπος».

Αν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Ανόρθωσης σε περίπτωση διακοπής επικαλούμενη το άδικο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της UEFA: «Μελετώνται όλα από τη διοίκηση. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Σαφώς και θεωρούμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι ιδιαίτερο άδικο για την Ανόρθωση».

Για τους Νταουσβίλι και Ανανίντζε: «Έχει λήξει η καραντίνα του Νταουσβίλι. Με τον Ανανίντζε βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία. Ακολουθεί κανονικά την αποθεραπεία του και βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο. Ίσως όταν έρθει στιγμή να επιστρέψει να είναι και έτοιμος».

Για τους μισθούς των παικτών: «Η ΚΟΠ κατέθεσε μια πρόταση η οποία δεν έγινε δεχτή. Ο ΠΑΣΠ δεν επέστρεψε με αντιπρόταση. Υπάρχει σκέψη στο να τα βρούμε με τους δικούς μας παίκτες. Εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η πλειοψηφία των παικτών έχουν συμβόλαια και για τη νέα σεζόν οπότε αυτό δεν θα μας επηρεάσει. Θέλουμε να μιλήσουμε με τους παίκτες μας για να βρούμε μια λύση».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy