Από 18 Μαΐου οι ομαδικές προπονήσεις στην Ιταλία – Επανέναρξη ανάμεσα στις 2 και 10 Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων που θα ξεκινήσουν από τις 4 Μαΐου, ενώ μίλησε και για τον αθλητισμό και πώς θα προπονούνται οι ομάδες.

Αρχίζουν να μπαίνουν σε ρυθμούς… κανονικότητας στην Ιταλία!

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, ανέφερε πως από τις 4 Μαΐου και έπειτα αρχίζει να γίνεται σταδιακή άρση των μέτρων. Έκανε αναφορά στην οικονομία, αλλά και στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι πολίτες, ενώ μίλησε και για τον αθλητισμό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε πως από τις 4 Μαΐου θα επιτρέπεται η ατομική άθληση στην χώρα για όλους τους πολίτες (με τους παίκτες να γυμνάζονται μέχρι τώρα στα σπίτια τους), ωστόσο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση ασφαλείας.

Οι ομάδες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα προπονητικά κέντρα και στις ομαδικές προπονήσεις, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, στις 18 Μαΐου.

Οι σύλλογοι υπολογίζουν πως θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές σε κανονικούς ρυθμούς και να είναι έτοιμοι για την επανέναρξη, με το πλάνο της Serie A να αναφέρει ως ημερομηνία επανέναρξης το τριήμερο 10-12 Ιουνίου. Φυσικά, τα παιχνίδια θα είναι κεκλεισμένων των θυρών χωρίς να γίνονται περαιτέρω σημειώσεις για το διάστημα που δεν θα υπάρχει κόσμος στις κερκίδες, με δημοσιεύματα νωρίτερα να κάνουν λόγο για απουσία των οπαδών όλο το 2020.

Οι Ιταλοί σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα μέσα στον Ιούλιο, ενώ υπολογίζουν να διεξάγουν αναμετρήσεις κάθε τρεις ημέρες για να χωρέσουν πρωτάθλημα και Κύπελλο στο καλεντάρι. Δεν έχει γίνουν, πάντως, ακόμη γνωστές οι τις σκέψεις της ομοσπονδίας αναφορικά με τις έδρες των αγώνων και αν ομάδες όπως η Αταλάντα που το Μπέργκαμο έχει χτυπηθεί πάρα πολύ από τον κορωνοϊό, θα δώσουν τα παιχνίδια στο γήπεδό τους ή σε κάποια άλλη πιο ασφαλή περιοχή. Το πλάνο της λίγκας θα πρέπει να περάσει από τα χέρια και από την έγκριση του υπουργού αθλητισμού Βιντσέντσο Σπανταφόρα.

Από την μεριά τους, οι ομάδες έχουν αρχίσει να καλούν τους ξένους παίκτες να επιστρέψουν στην Ιταλία, ώστε να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, να τους γίνουν τα απαραίτητα τεστ και να γίνει σιγά-σιγά η επιστροφή στις προπονήσεις.

sport-fm.gr

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy