“Η ΟΥΕΦΑ έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες, άδικο αυτό με τη διακοπή στην Ολλανδία”

Ο προπονητής της Καρμιώτισσας, Χρύσης Μιχαήλ, μίλησε σήμερα(26/4) στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο, για τις συνθήκες στην Β’ κατηγορία, ενώ εξέφρασε και την δική του άποψη, για το τι πρέπει να συμβεί σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος.

«Είμαστε όπως όλοι στο σπίτι. Ακολουθούμε τις οδηγίες, ελπίζοντας πως το συντομότερο θα ξεπεράσουμε αυτό το θέμα. Αντιλαμβάνεστε πως όλος ο κόσμος που ασχολείται με κάτι που αγαπά, ανυπομονεί να βρεθεί ξανά σε αυτό, στο γήπεδο για να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα», ανέφερε αρχικά.

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να συμβεί. Επανέναρξη ή διακοπή: «Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουν παρθεί αποφάσεις. Είναι παρασκηνιακά ότι συμβαίνει μέχρι στιγμής. Περιμένουμε τις αποφάσεις από το Υπουργικό. Ο καθένας πιέζει για το δικό του συμφέρον, το συμφέρον του σωματείου που εκπροσωπεί. Είτε αυτό λέγεται μεγάλο ή μικρό σωματείο. Θα είναι δύσκολο να πάρουν αποφάσεις όσο αφορά τη συνέχεια. Εγώ είχα αναφέρει σε προηγούμενες μου δηλώσεις, πως πρέπει όλα να κριθούν στα γήπεδο. Είναι καλύτερα τα πράγματα, ότι είναι να κριθεί θα πρέπει να κριθεί στο γήπεδο. Σίγουρα οι ειδικοί θα πάρουν τις αποφάσεις και θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεση τους για την υγεία των αθλητών».

Για το πρόβλημα με τις συνθήκες στην Β’ κατηγορία: «Στην Β’ κατηγορία αυτό το πρόβλημα, είναι πελώριο. Οι συνθήκες οι οποίες αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές. Φαντάζομαι πως τα πράγματα είναι χειρότερα και στις πιο κάτω κατηγορίες. Άκουσα και τον Τιμούρ, ένα άνθρωπο που τα λέει έξω από τα δόντια, έχει μιλήσει για τις συνθήκες στην Β’ κατηγορία. Όλοι τον ακούμε όταν μιλάει. Εμείς από την πλευρά μας, αυτά τα θέματα τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές όμως κανένας δεν μας έχει ακούσει. Τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ άσχημες οι συνθήκες στην Β’ κατηγορία. Κανένας δεν έχει δώσει σημασία σε αυτό το κομμάτι και όλοι φωνάζουν για να βελτιωθεί το οικονομικό κομμάτι. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις συνθήκες στην Β’ κατηγορία. Τα βήματα είναι προς τα πίσω που γίνονται. Ασχολούμαστε με τα έσοδα των τηλεοπτικών και όχι με τα πραγματικά προβλήματα. Και το κατανοώ αυτό γιατί εξαρτώνται πάρα πολλά στο μπάτζετ της ομάδας, από τα τηλεοπτικά. Όμως, μέσα από αυτό το μεγάλο πρόβλημα, έχουμε ανακαλύψει τα πολλά προβλήματα που έχει η κατηγορία. Αυτά, από εμάς, είναι χιλιοειπωμένα εδώ και χρόνια».

Για το αν η ΚΟΠ έχει εξετάσει αυτό το θέμα: «Τίποτα δεν θα γίνει, δεν θα βελτιώσουν συνθήκες».

Για την κατάσταση στην Καρμιώτισσα: «Οι παίκτες πληρώνονται στην ώρα τους, όμως αντιλαμβάνεστε ότι τα έσοδα είναι από ένα-δυο άτομα που έχουν την οικονομική ευχέρεια. Οικονομικοί πόροι από χορηγούς ή από τηλεοπτικά δεν υπάρχουν, έτσι αν δεν υπάρχουν οι δυνατοί οικονομικά άνθρωποι σε ένα σωματείο δεν μπορούν να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες».

Για το τι πρέπει να πράξει η ομοσπονδία σε περίπτωση διακοπής: «Είναι πολλά τα σενάρια. Αν συνεχιστούν όλα τα πρωταθλήματα, αν συνεχιστεί μόνο η Α’ κατηγορία. Είναι κάποιες συνθήκες που πρέπει να μελετήσουν οι υπεύθυνοι. Εμένα η άποψή μου είναι να παιχτούν όλα στο γήπεδο. Βλέπουμε ένα πισωγύρισμα το τελευταίο διάστημα και από την ΟΥΕΦΑ που πλέον αναφέρθηκε και στο θέμα της διακοπής. Είναι της φιλοσοφίας να ολοκληρωθούν όλα στο γήπεδο. Υπάρχουν όμως και κάποιες χώρες που δεν τους επιτρέπει η κατάσταση να επαναρχίσουν. Αν πάρουμε την απόφαση της Ολλανδίας, είναι μία πολύ άδικη απόφαση. Υπάρχει μία βαθμολογία σωστά; Τελειώνοντας το πρωτάθλημα θα πρέπει η κάθε θέση να πάρει αυτό που δικαιούται. Αυτό, η Ολλανδική ομοσπονδία, το έχει πράξει μόνο για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια και όχι για τις θέσεις που διαβαθμίζουν τις ομάδες. Έχει αδικήσει τις ομάδες που κατέχουν τις θέσεις 1-2 στη β’ κατηγορία και δεν δίνει τι προνοούν οι συγκεκριμένες θέσεις όπως και για τις θέσεις 17-18 στην Α’ κατηγορία, που είναι η διαβάθμιση. Είναι πολύ άδικη απόφαση. Πως είναι δυνατόν να δίνεις στο ένα πρωτάθλημα που έχεις ότι προνοεί, μόνο για τις πρώτες ομάδες και από εκεί και πέρα να μη δίνεις τίποτα; Η απόφασή της Ολλανδίας, φάσκει και αντιφάσκει. Η ΟΥΕΦΑ Έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες».

Για το αν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής: «Από τη στιγμή που έχουν μείνει ακόμη αρκετές αγωνιστικές και οι διαφορές είναι αρκετά μικρές, νομίζω είναι το τελευταίο θα πρέπει να γίνει. Τώρα αν πάρουμε τη διαφορά στην Αγγλία και τη Λίβερπουλ, εκεί πρέπει να γίνει απονομή τίτλου».

Για το ότι σε περίπτωση διακοπής, θα μείνουμε ακόμη περισσότερο μακριά από τα γήπεδα: «Στην Καρμιώτισσα θέλουμε το καλύτερο της ομάδας. Θέλω να είμαι στο γήπεδο. Ξέρω ότι κάποιοι αθλητικοί συντάκτες έχουν χάσει τη δουλειά τους, το ίδιο ισχύει και στη δική μας τη δουλειά. Αν δεν υπάρξει ποδόσφαιρο, θα περάσει και το καλοκαίρι και θα πάρουμε τον επόμενο μισθό τον Σεπτέμβριο.

Για το αν θα βρεθεί λύση με τα συμβόλαια: «Ο ΠΑΣΠ έχει κάνει πάρα πολλά για τους παίκτες τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι όμως ότι στο τέλος της ημέρας, θα κάτσουν οι ποδοσφαιριστές μπροστά από τον πρόεδρο και να βρουν λύσεις. Πολύ δύσκολα θα βρεθεί κοινή λύση για όλους τους ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές υπό τον φόβο να χάσουν τα συμβόλαιά τους, θα υποκύψουν σε ότι τους ζητήσουν τα σωματεία».

Για το αν θα παραμείνει στην Καρμιώτισσα: «Είναι κάτι που δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τώρα. Περισσότερο μας απασχολεί πως θα εξελιχθεί αυτή η χρονιά. Για εμένα ήταν μία ευκαιρία η Καρμιώτισσα, έτσι ώστε να βοηθήσω την ομάδα να βρεθεί στην Α’ κατηγορία.  Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ όμως πρώτα θα πρέπει να γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα είναι η ομάδα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy