“Εναπόκειται στην ευχέρεια των επιτρόπων να εφαρμόσουν τα μέτρα πιστά και στην υπακοή των πιστών να μην μπουν στην εκκλησία”

Καλά” χαρακτηρίζει τα μέτρα που εισηγούνται οι 152 επαγγελματίες υγείας που ζητούν επαναλειτουργία των εκκλησιών, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha ο Καθηγητής Μικροβιολογίας Πέτρος Καραγιάννης. Εκφράζει ωστόσο την ανησυχία του για μια τέτοια απόφαση πρόκειται για έναν χώρο πόλο έλξης ηλικιωμένων, μια ομάδα ατόμων η οποία πρέπει να περιοριστεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα.

“Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα για τις εκκλησίες είναι ότι αποτελούν πόλος έλξης ηλικιωμένων ατόμων και είναι τα ηλικιωμένα άτομα τα οποία θα πρέπει να προστατέψουμε, επομένως θεωρώ ότι ίσως αυτό να είναι ένας τρόπος ώθησης αυτών των ηλικιωμένων να παν στην εκκλησία και να θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο.”

Σημείωσε επίσης ότι αν μπορεί να διασφαλιστεί ότι όντως θα υπακούσουν και θα τηρήσουν τους όρους και προϋποθέσεις μιας τέτοιας απόφασης οι πιστοί, τότε θα μπορούσε να γίνει.

“Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα μέτρα που εισηγούνται, αν εφαρμοστούν θα είναι καλό. Αλλά αυτό εναπόκειται στην ευχέρεια των επιτρόπων να εφαρμόσουν τα μέτρα πιστά και στην υπακοή των πιστών να μην μπουν στην εκκλησία.”

Πάντως κληθείς από τον Alpha ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, να σχολιάσει την πρόταση, λέει:

“Ως Κυβέρνηση αποφασίσαμε και εφαρμόσαμε τα μέτρα στη βάση των συστάσεων της επιστημονικής επιτροπής. Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις συμβουλές των ειδικών, θα προχωρήσουμε και στη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων.”

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy