Πότε θα ανοίξουν γυμναστήρια, κομμώτρια, καφετέριες, εμπορικά κέντρα κτλ…

Σε τέσσερις φάσεις αναμένεται να γίνει η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με το Υπουργό Υγείας η περίοδος χαλάρωση θα διαρκέσει δυο με τρείς μήνες, με την έναρξη της πρώτης φάσης να καθορίζεται στις 4 Μαΐου.

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων, κοιμητηρίων, κουρεία και κέντρα αισθητικής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη δεύτερη φάση, δηλαδή στα μέσα Μαΐου.

Στην τέταρτη φάση, δηλαδή στα μέσα Ιουνίου, αναμένεται ότι θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι καφετέριες.

Κάθε φάση αναμένεται να αρχίζει μετά από πάροδο δύο εβδομάδων, οπότε και θα αξιολογείται η κατάσταση από τους ειδικούς. Αν υπάρχουν αυξημένα κρούσματα τότε θα υπάρχει επαναφορά στα μέτρα για προστασία του κοινού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες που δίνουν την δυνατότητα παρακολούθησης της άρσης των μέτρων και δείχνουν παράλληλα αν υπάρχει ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων.

Νοείται ότι σε κάθε άνοιγμα θα τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής και θα ελέγχεται η τήρηση τους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy