Διάθεση της Κυβέρνησης για επανέναρξη όλων των αθλητικών δράσεων

Η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση της Κυβέρνησης για επανέναρξη όλων των αθλητικών δράσεων. Το Gazzetta παραθέτει τα νεότερα δεδομένα.

Θα ήταν ριψοκίνδυνο να μπούμε σε διαδικασίες παράθεσης συγκεκριμένων ημερομηνιών εφόσον αναμένουμε από Δευτέρα ή την Δευτέρα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα αφορά και την σταδιακή άρση των μέτρων αλλά και το σκέλος της άθλησης. Ωστόσο η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με το Υφυπουργείο Αθλητισμού είναι ένα πρώτο βήμα για το restart. Ας δούμε σε αυτήν την φάση το τι έχουμε λοιπόν:

  • Θα δημιουργηθεί μία ειδική υγειονομική επιτροπή για να βγάλει τα σχετικά και πολύ αυστηρά πρωτόκολλα με τα οποία θα μπορεί να ξαναρχίσει η άθληση και προφανώς να επιτραπεί να ξαναπαιχθούν αγώνες.
  • Από τις 4 Μαΐου και μετά αθλητές που προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους άθλησης και ασχολούνται με αθλήματα όπως ο στίβος θα μπορούν να ξαναρχίσουν τις προπονητικές τους δράσεις.
  • Από τα μέσα περίπου του Μαΐου η εκτίμηση είναι πως οι ομάδες ποδοσφαίρου – από την στιγμή που και εκείνες προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα ως επί το πλείστον  – θα μπορούν έστω ανά γκρουπ να αρχίσουν προπονήσεις.
  • Το παραπάνω στοιχείο σημαίνει ότι εάν προκύψει συναίνεση στο Δ.Σ. της προσεχούς Τρίτης θα μπορούμε να έχουμε μπάλα τον Ιούνιο.
  • Σε όλα τα παραπάνω θα παίξει ρόλο το τι θα πει στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Ο Πρωθυπουργός εκτός όλων των άλλων έχει αποφασίσει να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οπότε αυτό θα αφορά και στις ποδοσφαιρικές ΕΠΣ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy