Η ΠΟΕΔ καλεί τους δασκάλους να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο του Υπουργείου (pic)

Η ΠΟΕΔ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, η Ομοσπονδία θα ζητήσει άμεσα τηλεσυνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας .

Αυτούσια η Ανακοίνωση της ΠΟΕΔ

 

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση βασικό ρόλο έχει η ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας, μέσω της οποίας θα πρέπει να αναρτάται εκπαιδευτικό υλικό σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση για όλες τις τάξεις του σχολείου και για όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης και το ΥΠΠΑΝ γενικότερα, συνδράμει στον εμπλουτισμό των ιστοσελίδων των σχολικών μονάδων μέσω της δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού που ετοιμάζεται και επικαιροποιείται συνεχώς, από όλες τις ομάδες των γνωστικών αντικειμένων, για τις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης ετοιμάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία προβάλλονται από την τηλεόραση και μπορούν να αξιοποιηθούν. Στο επόμενο διάστημα η εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω του ΡΙΚ θα συμπεριλαμβάνει και διδασκαλία για τις τάξεις Γ’ και Δ’.

Β. Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ε’ και Στ’ τάξεις

Από την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται από όλες τις σχολικές μονάδες να εφαρμόσουν πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τις Ε’ και Στ’ τάξεις. Για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης και της καλύτερης αξιοποίησης του τεχνολογικού εξοπλισμού των οικογενειών, θα αρχίσει από την ερχόμενη βδομάδα η εφαρμογή «Ζωνών σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» για τη κάθε βαθμίδα. Η Ζώνη για τη Δημοτική εκπαίδευση θα είναι από τις 12:00 μέχρι και τις 13:30.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy