Ποινικό αδίκημα από σήμερα η μη χρήση μάσκας στα Κατεχόμενα

Ποινικό αδίκημα θεωρείται από σήμερα στα κατεχόμενα η μη χρήση μάσκας μετά και την πρόσφατη απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» με την «αστυνομία» να προειδοποιεί με ανακοίνωσή της για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση της «γενικής αστυνομικής διεύθυνσης» αναφέρεται ότι εάν κάποιος πολίτης βγει με άδεια ή γιατί υπάρχει ανάγκη (να πάει σε υπεραγορά, φαρμακεία, νοσοκομεία, προμήθεια καυσίμων ή τράπεζα) έξω από το σπίτι του , η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Σε όσους δεν φορούν θα κινείται νομική διαδικασία εναντίον τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον «διάταγμα» στα κατεχόμενα, η μη χρήση μάσκας εμπίπτει στα αδικήματα που προβλέπουν μέχρι ένα χρόνο φυλακή ή το 10% του κατώτατου μισθού, 382 ΤΛ (54,5 ευρώ).

Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας έφερε διπλασιασμό των τιμών πώλησής της. Η Ντιαλόγκ γράφει ότι σε έρευνά της διαπίστωσε ότι έχουν διπλασιαστεί οι τιμές και των γαντιών και των μασκών ενώ μιλώντας με επιχειρηματίες τους ανέφεραν πως την κατάσταση δυσκολεύει και ο περιορισμός στους τρόπους και ποσότητες εισαγωγής. Οι περισσότερες μάσκες, πρόσθεσαν οι επιχειρηματίες στην εφημερίδα, εισάγονταν από την Τουρκία που όμως τώρα έχει και αυτή τις δικές της ανάγκες να καλύψει.

Η Γενί Μπακίς γράφει ότι τον μήνα ο κάθε πολίτης χρειάζεται 360 ΤΛ (51,5 ευρώ) για μάσκες, αφού η τιμή μιας χρήσης μάσκας έχει φτάσει τις 6 ΤΛ (85 σεντ) στα φαρμακεία με την εφημερίδα να υπολογίζει ότι ο καθένας χρειάζεται τουλάχιστον δύο τέτοιες μάσκες την ημέρα. Ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του κόμματος Νέα Κύπρος, Μουράτ Κανατλί δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι εφόσον είναι η «κυβέρνηση» που έκανε την χρήση την μάσκας υποχρεωτική, αυτή θα πρέπει να πληρώσει και το κόστος της χρήσης.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, πολλοί πολίτες διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υποχρεωτική χρήση και έγραψαν σχόλια καλώντας την «κυβέρνηση» να πληρώσει το κόστος. Ο τ/κ ιατρικός σύλλογος ανάφερε ότι ο ιός μένει στον αέρα 3 ώρες και πρέπει οπωσδήποτε όσοι βγαίνουν έξω από το σπίτι τους να φορούν μάσκα ενώ η πρόεδρος, Οζλέμ Γκιουρκούτ ανάφερε ότι δεν χρειάζονται ειδικές μάσκες, νο 95 ή ΜΕ, αλλά μπορεί κάποιος να κάνει και στο σπίτι του χρησιμοποιώντας μερικά στρώματα απορροφητικού υφάσματος, κασκόλ, σάλι ή άλλο που να καλύπτει στόμα και μύτη.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy