“Ο ΠΑΣΠ δεν κατέθεσε πρόταση, αλλά έθεσε όρους…”

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΟΠ, στην οποία απαντά στον ΠΑΣΠ, τονίζοντας πως ο σύνδεσμος, δεν κατέθεσε πρόταση, αλλά έθεσε όρους.

Η ανακοίνωση:

Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για δημόσιες αντιπαραθέσεις, ωστόσο όταν διαπιστώνουμε πως υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας, ως Ομοσπονδία έχουμε ευθύνη να θέτουμε τα πράματα στη σωστή τους βάση για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
Η ΚΟΠ, σε συνεργασία με τα Σωματεία υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση στον ΠΑΣΠ που μεταξύ άλλων προέβλεπε συγκεκριμένες, ποσοστιαίες μειώσεις στα ετήσια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, πρακτική που βλέπουμε να ακολουθείται και από άλλες Ομοσπονδίες και Συλλόγους διεθνώς, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που αποδεδειγμένα σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η Πανδημία του ιού COVID-19.
Προσπερνούμε αναρτήσεις και προσβλητικά σχόλια και παραμένουμε στην ουσία του θέματος, ότι ο ΠΑΣΠ απέρριψε την πρόταση της ΚΟΠ, χωρίς να επανέλθει με συγκεκριμένη αντιπρόταση.
Το μόνο που έθεσε ενώπιον της ΚΟΠ ο ΠΑΣΠ, ήταν η πρόθεση του να συζητήσει μόνο αποκοπές για την περίοδο μετά τις 15 Μαρτίου 2020. Αυτό δεν ήταν πρόταση, αλλά όρος και υπό αυτό το καθεστώς, δεν μπορούσε να διεξαχθεί διάλογος, καθώς ενώπιον της ΚΟΠ και των Σωματείων δεν υπήρξε συγκεκριμένη αντιπρόταση προς συζήτηση.
Καλούμε λοιπόν τον ΠΑΣΠ, έστω και τώρα, εάν έχει συγκεκριμένη πρόταση να τη θέσει ενώπιον της Ομοσπονδίας η οποία με τη σειρά της, θα ενημερώσει τα Σωματεία.
Η ΚΟΠ εξέφρασε έμπρακτα από την πρώτη στιγμή τη διάθεση της για διάλογο επί συγκεκριμένης πρότασης, την οποία άλλωστε υπέβαλε όπως είναι γνωστό σε όλους, προς τον ΠΑΣΠ.
Η ετοιμότητα μας για διάλογο παραμένει δεδομένη. Οτιδήποτε άλλο λέγεται επί του θέματος, αποτελεί ανούσιες συζητήσεις και υπεκφυγές.
Με αυτή την ευκαιρία, απευθύνουμε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς όσους δηλώνουν ότι αγαπούν και σέβονται το ποδόσφαιρο, να αποφεύγουν ενέργειες που κάθε άλλο παρά συντείνουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για έξοδο από την κρίση την οποία διανύουμε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy