ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚ: Έτσι θα κάνουν restart οι πρώτες επιχειρήσεις στην Κύπρο(video) 

Στον τρόπο και υπό ποια μέτρα θα αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι επιχειρήσεις στην Κύπρο αναφέρθηκε μιλώντας απόψε στο OMEGA o Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Συγκεκριμένα ανάμεσα σε άλλα ο Υπουργός επισήμανε:

«Παρατηρώντας την διακύμανσης και την πορεία της πανδημίας προετοιμαζόμαστε για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, πάντα με την επιστημονική συμβουλή.

Ο Προέδρος θέλει να κρατείται πλήρως ανήμερος για αυτό και οι συναντήσεις στο προεδρικό.

Έχουμε καταρτίσει δείκτες για όλους τους φορείς της οικονομίας και τους φορείς που εισέρχονται  σε επαφή με κοινό, έτσι ώστε σύντομα να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στον Προέδρο ολοκληρωμένο πλάνο. Θα αρχίσουμε από τους τομείς που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό πάντα σε συνάρτηση με περιοριστικά μέτρα. Μία επιχείρηση που θα ανοίξει σε δύο εβδομάδες δεν θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε πριν».

Όσο αφορά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου είπε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις αλλά είναι κάτι το οποίο τυγχάνει μελέτης.  Θα ληφθούν υπόψη τετραγωνικά, εργαζόμενοι καθώς και πόσους πελάτες εξυπηρετούν.

Σε σχέση με την διακίνηση επισήμανε πως «παράλληλά θα πρέπει σταδιακά να γίνουν χαλαρώσεις και όσο αφορά τον κοινωνικό τομέα, πάντα με  την αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων».

Πάντως σύμφωνα με τον υπουργό η ομαλότητα όπως την ξέραμε «θα πάρει πολύ μα πολύ χρόνο», κατά την έκφραση του.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy