Πως παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια οι ομάδες αν έχουμε διακοπή(οδηγίες της UEFA)

Επιβεβαιώνονται όπως φαίνεται από την UEFA οι πληροφορίες πως σε περίπτωση οριστικής διακοπής κάποιων πρωταθλημάτων, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δοθούν με βάση τη βαθμολογία τη στιγμή της διακοπής και όχι βάσει είτε του UEFA Ranking είτε της περσινής σεζόν.

Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση της UEFA:

Σε περίπτωση που μια διοργάνωση τερματιστεί πρόωρα για κάποιον από τους δύο όρους που έθεσε η UEFA, τότε οι ομοσπονδίες πρέπει να επιλέξουν τις ομάδες τους για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν με βάση τις αθλητικές τους επιδόσεις στη σεζόν 2019/20.

-Η διαδικασία για επιλογή των ομάδων πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικές, διαφανείς και αμερόληπτες αρχές. Οι εθνικές ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για τις τελικές θέσεις στις διοργανώσεις τους λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε διοργάνωσης.

-Ο οριστικός καθορισμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της UEFA πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους αντίστοιχους αρμόδιους φορείς σε εγχώριο επίπεδο.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί ή να αξιολογήσει τη συμμετοχή ομάδας που προτάθηκε από τοπική ομοσπονδία σε περίπτωση πρόωρου τερματισμού της σεζόν, σε περιπτώσεις όπου:

-Ο πρόωρος τερματισμός του πρωταθλήματος δεν έγινε με βάση κάποιου από τους όρους που έθεσε η UEFA ή με βάση θέματα δημόσιας υγείας

-Η ομάδα επιλέχθηκε με βάση μια διαδικασία που δεν ήταν αντικειμενική, διαφανής και αμερόληπτη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να θεωρηθεί πως αυτή η ομάδα προκρίθηκε σύμφωνα με τις αθλητικές επιδόσεις της.

-Υπάρχει δημόσια αντίληψη για αδικία στην επιλογή της ομάδας.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy