Υπουργικό και σύσκεψη αρχηγών κομμάτων για επανεκκίνηση της οικονομίας

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο προγραμματισμός για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όταν δώσει το πράσινο φως η επιστημονική ομάδα, και ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας με την επανεκκίνηση της οικονομίας θα απασχολήσουν το πρωί σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα προηγηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Χθες ο Πρόεδρος είχε σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Στόχος είναι να επανέλθει κλιμακωτά η ομαλότητα σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας ξεκινώντας από τον κατασκευαστικό τομέα.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο σχεδιασμός για επανεκκίνηση της οικονομίας θα τεθεί για έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Πετρίδης, έκανε λόγο για παγκόσμιο οικονομικό σοκ, επισημαίνοντας ότι όλα τα κράτη βρίσκονται αντιμέτωπα με μια βαθιά ύφεση.

Σημειώνεται πως, ήδη από το βράδυ της Τρίτης έγιναν γνωστές οι πρώτες ασκήσεις επί χάρτου που κάνει η Κυβέρνηση προκειμένου σταδιακά να επανεκκινήσει η οικονομία και μαζί της οι ρυθμοί της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται πως άλλος ένας άνθρωπος έχασε σήμερα την ζωή του από τον κορωνοϊό στην Κύπρο, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σήμερα στα 6 από σύνολο 1,441 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσε χθες(23/04) το Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για άνδρα 78 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ο οποίος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Η τελική αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy