Σχεδόν 3 εκατομμύρια Ιταλοί επιστρέφουν στις δουλειές τους στις 4 Μαΐου

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε σήμερα με τον μάνατζερ Βιτόριο Κολάο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα.

Ετοιμάζεται να επιστρέψει σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς η Ιταλία, μιας και σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους περίπου 2,8 εκατομμύρια Ιταλοί στις 4 Μαΐου. Παράλληλα θα αυξηθεί και ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι στη φάση αυτή εργάζονται με τηλεργασία.

Σύμφωνα με τον Κολάο, θα πρέπει επίσης να επισημοποιηθεί πρωτόκολλο για τις συνθήκες πρόληψης και ασφαλείας στα δημόσια μέσα μεταφοράς της χώρας. Κανένας επιβάτης δεν θα πρέπει να ταξιδεύει όρθιος.

Επίσης, από τις αρχές Μαίου αναμένεται να επιτραπεί στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να ξαναρχίσουν ατομικές προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα μπορούσαν πιθανόν να ξαναρχίσουν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, φυσικά με εντελώς διαφορετικές συνθήκες απ’ ό,τι συνέβαινε πριν από την εμφάνιση του Covid-19.

Η ιταλική κυβέρνηση, το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που μέτρησαν… πληγές λόγω κορονοϊού, τα οποία μπορεί να αγγίξουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy