Σήμερα βγαίνουν οι αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου

Οι τηλεδιασκέψεις της UEFA με τους διάφορους φορείς του αθλήματος συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη (23/4) είναι η κρίσιμη μέρα των ανακοινώσεων.

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες της UEFA ώστε να βρει τους τρόπους εκείνους που όχι απλά θα εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20, αλλά παράλληλα θα σιγουρεύουν την υγεία ποδοσφαιριστών, προπονητών, διαιτητών ακόμα και του προσωπικού που έχει την ευθύνη των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Ήταν γνωστό πως το τριήμερο 21-23 Απριλίου θα ήταν πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα, κάτι που αποδείχθηκε και την Τρίτη, που η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναγκάστηκε να ανοίξει τα μάτια της και να αντικρίσει το πρόβλημα, αφού ναι μεν τα πλούσια πρωταθλήματα (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία) θέλουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά για να περιορίσουν την οικονομική ζημιά, αλλά υπάρχουν άλλα που λόγω του «πάγου» κινδυνεύουν με καταστάσεις ερασιτεχνικού επιπέδου.

Πρωταθλήματα όπως το Βέλγιο, η Σκωτία, η Ολλανδία ακόμα και η Ελλάδα, ναι μεν θα χάσουν επίσης μέρος των τηλεοπτικών και εισιτηρίων, αλλά θα χάσουν περισσότερα όσο δεν βρίσκεται μια οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και για αυτό εξ αρχής, λίγκες μικρότερης ταχύτητας πιέζουν για φινάλε.

Για όσες λίγκες, λοιπόν, θεωρούν ότι είναι προς το συμφέρον τους να ολοκληρώσουν εδώ και τώρα τη χρονιά αναμένονται οι ανακοινώσεις από την UEFA, κυρίως για όσες ομάδες έχουν κερδίσει τη συμμετοχή τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Πειραματόζωο» στην εν λόγω περίπτωση πρέπει να θεωρείται δεδομένα η Ολλανδία, αφού η κυβέρνηση έβγαλε το ποδόσφαιρο της χώρας από τη δύσκολη θέση, απαγορεύοντας κάθε αθλητική δραστηριότητα την 1η Σεπτεμβρίου. Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να φανεί τι απόφαση θα πάρει η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε αυτή την περίπτωση.

Την Τετάρτη οι τηλεδιασκέψεις συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά με τους εκπροσώπους των πρωταθλημάτων, των Ποδοσφαιριστών και των ομάδων, με τον Αντρέα Ανιέλι να είναι… παρών στις συζητήσεις.

Το μοναδικό δεδομένο αυτή τη στιγμή φαντάζει η επιθυμία της UEFA να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέχρι τις 31 Ιουλίου, ώστε ο Αύγουστος να είναι «ελεύθερος» για την ολοκλήρωση του Champions και του Europa League, εκτός απροόπτου με μονά παιχνίδια και όχι με διπλές αναμετρήσεις.

Σήμερα λοιπόν, αναμένονται οι ανακοινώσεις από τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα προκύψουν οι ομάδες που θα στελεχώνουν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν, ειδικότερα για τα πρωτάθλημα που δεν θα ολοκληρωθούν (κατάταξη τη στιγμή της διακοπής ή το UEFA Ranking;), αλλά και το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει η Ομοσπονδία.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy