Πώς μπορούν να διεξαχθούν οι Παγκύπριες εξετάσεις

Πιθανή είναι η διεξαγωγή των Παγκύπριων εξετάσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου της σταδιακής άρσης περιοριστικών μέτρων από την Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Το Υπουργείο Παιδείας είναι σε ετοιμότητα με σχεδιασμό ο οποίος θα προνοεί ειδικά μέτρα προφύλαξης.

Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε επεξεργασία και αναμένεται εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας δώσουν το «πράσινο φως» γα την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Πώς θα μπορούσε να είναι εφικτό οι Παγκύπριες να διεξαχθούν υπό τα μέτρα κοινωνικών αποστάσεων;

Μεταφέροντας την προσωπική της άποψη το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, κα Μαρία Κολιού ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί.

«Υπάρχουν τα πρωτόκολλα αποστάσεων. Όπως λέμε για τις επιχειρήσεις ότι θα πρέπει να κρατεί αποστάσεις το προσωπικό, να έχουν ευρύχωρούς χώρους, να κρατούν αποστάσεις 8 τμ, να αερίζεται καλά ο χώρος και η χρήση μάσκας», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, με τα παιδιά δεν θα είναι τόσο δύσκολο φτάνει να αποφευχθούν οι συναθροίσεις μετά το τέλος της εξέτασης.

«Μπορεί για παράδειγμα να κάθε δύο ή τρεις σειρές θρανίων  να τοποθετούνται μαθητές σε κάθε θρανίο και εναλλάξ ώστε να μην είναι ο ένας πίσω από τον άλλον. Αυτό θα ήταν μια καλή πρακτική. Θα μπορούσε φυσικά να χρησιμοποιηθούν  μεγάλες αίθουσες, όπως κλειστά γήπεδα αλλά αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί», είπε τέλος η κα Κολιού.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy