“Πρέπει 7-8 Μαΐου να αρχίσουν οι προπονήσεις, αλλιώς…”

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» που έκανε πρεμιέρα στα αθλητικά κανάλια της Cablenet και συγκεκριμένα στο CablenetSports1HD, ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ Χάρης Λοϊζίδης, ο οποίος μίλησε για όλες τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά και την πανδημία του κορωνοϊού.

«Το αργότερο αρχές Μαΐου να αρχίσουμε προπονήσεις, δηλαδή 7-8 του μήνα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε χάσει το χρονικό περιθώριο. Για να μπορέσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα προς τα τέλη του Μάη. Είμαστε πολύ οριακά και πιστεύω ότι μπορεί να μην φτάσουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και το κύπελλο με βάση και τις κατευθυντήριες γραμμές τις ΟΥΕΦΑ. Ενώ σε ότι αφορά την επόμενη σεζόν, με μια συμπίεση των αγωνιστικών, θα μπορεί να βγει το πρωτάθλημα. Κυκλοφόρησαν αρκετές εισηγήσεις το τελευταίο διάστημα μέσω των ΜΜΕ και όχι από κάποιο γραπτό αίτημα εξ όσων γνωρίζω, γι’ αυτό δεν θα τις σχολιάσω. Μέσα στα διάφορα σενάρια είναι και η μη απονομή τίτλου. Υπάρχουν πολλά σενάρια, καλύτερα να μην πω περισσότερα».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών: «Δεν σας το κρύβω, μελετούμε και το ενδεχόμενο να τερματίσουμε αυτά τα πρωταθλήματα. Είναι μέσα στα πλάνα, όμως μελετάμε όλες τις πιθανότητες. Σίγουρα θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και πως θα το λύσουμε. Κάποιες ομάδες ήταν έτοιμες να πανηγυρίσουν πρωτάθλημα, κάποιες άνοδο. Είναι πραγματικά μπερδεμένα τα πράγματα».

«Έχουν συζητηθεί τα σενάρια στον τρόπο που θα επιλέξουμε της ομάδες μας που θα λάβουν μέρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Να μου επιτρέψετε να μην πω περισσότερα, ωστόσο ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι στο οποίο δεν θα είναι σύμφωνες οι ομάδες, τουλάχιστον της πλειοψηφίας. Την τελική απόφαση την λαμβάνει το Δ.Σ της ΚΟΠ, που απαρτίζεται από εκπρόσωπους των σωματείων».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy