Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωση την παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Ήταν αναμενόμενο και πλέον έγινε επίσημο…

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού, παίρνει παράταση για ακόμα μία εβδομάδα.

Αυτό ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας την Πέμπτη το μεσημέρι.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα μέτρα παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου επαναλαμβάνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσεις για τη μετάβαση στην επόμενη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορονοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας. Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η θέση αρχής ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy