Νέο κύμα κορονοϊού στην Κίνα: Σε καραντίνα η Χαρμπίν των 11 εκατ. κατοίκων

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιολόγο Yang Zhanqiu ο κορονοϊός έχει αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά που δυσκολεύουν τον εντοπισμό του.

 

Όπως αναφέρει η La Croix, πηγή του προβλήματος είναι πολλοί κάτοικοι της περιοχής που επέστρεψαν από την Ρωσία όπου εργάζονταν, μεταφέροντας την Covid-19 στην πόλη, με αποτέλεσμα ο κόσμος να συνωστίζεται εκ νέου στα νοσοκομεία. Κάτι που είχε να γίνει από τα μέσα Μαρτίου.

Για αυτό το λόγο, ουδείς πλέον μπορεί να μπει ή να βγει στην πόλη, ενώ οι υπεύθυνοι της επαρχίας Heilongjiang υποσχέθηκαν αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για κάποιον που έχει περάσει κρυφά τα «σύνορά» της.

Τα μαζικά τεστ έχουν ήδη ξεκινήσει και όπως δήλωσε στην Global Times ένας υπεύθυνος «περίπου 4.000 άτομα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση».

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως 35 άνθρωποι που δούλευαν οι επισκέφτηκαν δύο νοσοκομεία στην Χαρμπίν, βρέθηκαν θετικοι σε κορονοϊό μετά από επαφή που είχαν με έναν 87χρονο ασθενή που νοσηλευόταν με εγκεφαλικό.

Συνολικά για τους λανθασμένους χειρισμούς τους στην πανδημία, έχουν τιμωρηθεί συνολικά 20 άνθρωποι που ήταν σε θέση ευθύνης.

Μάλιστα, ο ιολόγος Yang Zhanqiu από το Κέντρο Επιδημιολογικού Ελέγχου τόνισε πως το συγκεκριμένο κύμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη σοβαρότητα, καθώς έχει νέα χαρακτηριστικά που κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό του.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy