Νέα κρούσματα σε υπεραγορές, η ανακοίνωση του Υπουργείου

Βάσει του Διατάγματος που θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για την παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020, σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (COVID-19), εντός 24 ωρών, για σκοπούς δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τις σχετικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησης και/ή της υπηρεσίας του δημόσιου και/ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και/ή της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας και/ή της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό για τα ακόλουθα:

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 23/04/2020, εντοπίστηκε θετικό κρούσμα στο πιο κάτω, που αφορούν στο πιο κάτω υποστατικό:

–              Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ, υποκατάστημα Έγκωμης

Ο εντοπισμός κρούσματος στο συγκεκριμένο υποστατικό γνωστοποιήθηκε στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης χθες το βράδυ και, στη συνέχεια, ενημερώθηκε η διεύθυνση του υποστατικού, η οποία, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, προέβη σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προνοούνται στα σχετικά Διατάγματα. Ως εκ τούτου, δόθηκε έγκριση από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και η επιχείρηση επαναλειτούργησε.

–              Κέντρο Υγείας Ακάκι

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενημερώθηκε για τον εντοπισμό κρούσματος στο Κέντρο Υγείας και προχωρά ήδη με όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες στη βάση των σχετικών Διαταγμάτων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy