Κι όμως η Premier League σκέφτεται πρόωρη λήξη της σεζόν

Η χώρα που δεν συζητούσε καν το ενδεχόμενο οριστικής λήξης της σεζόν, φαίνεται ότι κάνει δεύτερες σκέψεις.

Παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες μέρες, σε νέα τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, και οι 20 ομάδες της Premier League παραδέχθηκαν ότι η πρόθεσή τους είναι να συνεχιστεί κανονικά η σεζόν, πίσω από τα… κλειστά λαπτοπ, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.

Όπως αναφέρει με σημερινό του ρεπορτάζ ο «Guardian», υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός ομάδων που σκέφτεται ότι ίσως τελικά είναι πράγματι ανέφικτο το ενδεχόμενο άμεσης επανεκκίνησης της σεζόν, αφού υπάρχουν ήδη πολλά εμπόδια που γίνονται όλο και πιο δυσκολοκατάβλητα.

Η μεγαλύτερη ανησυχία έχει να κάνει με την υγεία των ποδοσφαιριστών, καθώς πρόκειται για ένα άθλημα επαφών, σε μια εποχή που αυτές απαγορεύονται διά ροπάλου. Άλλωστε, στην τελευταία τηλεδιάσκεψη υπήρξε συμφωνία ότι η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί, εφόσον τηρούνται όλοι οι κανόνες που θα ελαχιστοποιήσει οποιοδήποτε κρούσμα ανθρώπων που θα εμπλακούν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Επιπλέον, ένας ακόμα προβληματισμός που έχει προκύψει και έχει να κάνει και με πρακτικούς και με ηθικούς λόγους, αφορά τα τεστ στα οποία θα χρειαστεί να υποβληθούν πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές, όταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, δεν μπορούν να εξεταστούν καν.

Εκτός των παραπάνω, το θέμα των συμβολαίων και της 30ής Ιουνίου παραμένει πάντα ένα ζήτημα, αφού εκτός από τους ποδοσφαιριστές και οι ομάδες δεν θέλουν να υποχρεωθούν σε μια ανανέωση, άρα και σε περισσότερα έξοδα, σε μια εποχή που έχουν πληγεί οικονομικά.

Το ρεπορτάζ καταλήγει πως μπορεί τα θέματα που εγείρονται να έχουν λύσεις, αλλά οι ομάδες στις τηλεδιασκέψεις δεν έχουν μιλήσει ανοιχτά για αυτά τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν .

Η επόμενη συνάντηση του πλέον εμπορικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 1η Μαΐου.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy