Αρχίζει η τυχαία δειγματοληψία στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου

Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 8 Απριλίου 2020, και την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι αρχίζει από αύριο, 24 Απριλίου 2020, ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου.

Στόχος του ελέγχου είναι να γίνει εκτίμηση του ποσοστού των ατόμων σε ολόκληρη την Κύπρο με ενεργό λοίμωξη, αλλά και τη σύγκριση του ποσοστού της ενεργούς λοίμωξης μεταξύ ηλικιακών ομάδων και περιοχών παγκύπρια.

Η στρωματοποίηση έγινε ανά Επαρχία και ηλικιακή ομάδα και έχει ήδη αρχίσει η ενημέρωση των εθελοντών που θα συμμετέχουν στον δειγματοληπτικό έλεγχο. Με τη συναίνεση από μέρους τους για συμμετοχή στη διαδικασία, θα καθοριστούν ραντεβού για τη δειγματοληψία στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρά η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των εθελοντών που θα συμμετέχουν στη δειγματοληψία, σύμφωνα και με τις συστάσεις του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος και η επεξεργασία των δεδομένων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2020. Τα ευρήματα από τη δειγματοληψία θα συμβάλουν στην ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης να χαρτογραφήσει την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής: Καλύφθηκαν τα ραντεβού για δειγματοληψία

Στο μεταξύ τα ραντεβού για δειγματοληψία για το SARS-COV-2 (COVID-19) που εμπίπτουν τόσο στο κρατικό πρόγραμμα για τη διενέργεια 20,000 σε εργαζόμενους, όσο και για το πρόγραμμα της υποχρεωτικής δειγματοληψίας σε εργαζόμενους του λιανικού εμπορίου, βάσει των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, και τα οποία είναι σε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, έχουν ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Σε σχετική ανακοίνωση το Ινστιτούτο ευχαριστεί το κοινό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και το διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει να συμμετέχει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy