Ακόμη 14 κρούσματα πάνω στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο

Άλλα 14 μέλη του πληρώματος ιταλικού κρουαζιερόπλοιου το οποίο έχει μεταβεί για επισκευές στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, εξέλιξη που αυξάνει σε 48 τον αριθμό των κρουσμάτων, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Χθες Πέμπτη οι αρχές στη νομαρχία Ναγκασάκι έκαναν λόγο για 34 μέλη του πληρώματος του Costa Atlantica οι διαγνωστικές εξετάσεις που έγιναν στα οποία επέστρεψαν θετικές. Ο εντοπισμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μεταξύ των ναυτικών προκάλεσε έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο στην κοινότητα.

Η κρίση με το κρουαζιερόπλοιο είναι η δεύτερη του είδους στην Ιαπωνία, έπειτα από εκείνη στο Diamond Princess, στη Γιοκοχάμα, πριν από δύο μήνες, όταν διαγνώστηκε πως πάνω από 700 επιβαίνοντες είχαν προσβληθεί. Αυτή τη φορά πάντως, στο πλοίο βρίσκονται μόνο μέλη του πληρώματός του, συνολικά 623.

Το σκάφος έδεσε στο Ναγκασάκι για να επισκευαστεί από θυγατρική του ομίλου Mitsubishi που ειδικεύεται στις εργασίες του είδους. Η πανδημία του κορονοϊού ακύρωσε το σχέδιο της πλοιοκτήτριας εταιρείας να επισκευαστεί στην Κίνα, όπως προγραμματιζόταν.7

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy