“Πρόβλημα είναι τα οδοφράγματα και η σχέση που έχουν τα κατεχόμενα με την Τουρκία, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων εκτινάχθηκαν”

Θα διαχειριστούμε αναλόγως την κατάσταση στο εσωτερικό σχετικά με τον ιό το επόμενο διάστημα, ωστόσο το πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν ανοίξουν τα σύνορα, καθώς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ανέφερε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Μοριακός Ιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης. 
Όπως είπε, η κάθοδος τουριστών, όποτε κι αν ξεκινήσει, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με έναν εξαιρετικά προσεκτικό τρόπο καθώς θα υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο για νέες λοιμώξεις.
Ένα σενάριο το οποίο εξετάζεται, είπε, είναι οι τουρίστες να εξασφαλίζουν την απαραίτητη διάγνωση πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για να φτάσουν στην Κύπρο.  Άλλο πρόβλημα, σημείωσε, είναι τα οδοφράγματα και η σχέση που έχουν τα κατεχόμενα με την Τουρκία την οποία χαρακτήρισε «καζάνι που βράζει» καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων εκτινάχθηκαν.
Μιλώντας για την άρση των μέτρων, ανέφερε πως η Επιδημιολογική ομάδα συμφωνεί στο ότι πρέπει να αναμένουμε μέχρι και τις αρχές Μαΐου για την επεξεργασία σχεδίου σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. Με τη σταδιακή άρση των μέτρων, θα συνεχίσει να ελέγχεται η επιδημιολογία ενώ θα γίνονται καθημερινά αναλύσεις από διαφορετικές ομάδες πληθυσμού, όπως και σε εργαζόμενους που θα επιστρέψουν στην εργασία τους, ούτως ώστε εάν υποτροπιάσει η κατάσταση να είμαστε σε θέση να το εντοπίσουμε, ανέφερε.
Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν ότι υπάρχει ο ιός και ότι ανά πάσα στιγμή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί, σημείωσε, μιλώντας για το διάστημα της σταδιακής άρσης των μέτρων. Ο κόσμος θα πρέπει να εξακολουθήσει να κρατάει αποστάσεις και να φοράει μάσκες, πρόσθεσε.
Τέλος, ανέφερε ότι το πώς χειρίστηκε η Κύπρος την κατάσταση θα έπρεπε να είναι text book example, καθώς όλα έγιναν με τέλειο τρόπο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy