Μια εβδομάδα στα θρανία και μετά Παγκύπριες εξετάσεις

«Το ότι θα ανοίξουν τα σχολεία, αυτό είναι βέβαιο. Το θέμα είναι πότε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Ο  υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις για την εκπαίδευση δεν θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τις αποφάσεις που θα παρθούν ευρύτερα για άρση μέτρων από την Κυβέρνηση. «Στο Υπουργείο Παιδείας έχουμε σχεδιασμούς για την επαναλειτουργία των σχολείων με ειδικά μέτρα προφύλαξης, γιατί η επόμενη μέρα δεν θα είναι η ίδια και θα χρειαστεί να υπάρχουν μέτρα για προφυλάξεις».

Προτεραιότητα πρόσθεσε ο κος Προδρόμου,  έχουν οι μαθητές Λυκείου και ειδικότερα η Γ ΄Λυκείου.

«Λαμβάνουμε υπόψη ότι δεν μπορούν όλα τα παιδιά να είναι στις αίθουσες, άρα οι σχεδιασμοί γίνονται και σε αναπροσαρμογή στο χώρο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που επεξεργαζόμαστε, για τις Παγκύπριες εξετάσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η σχολική μονάδα νοουμένου ότι δεν μπορούν όλα τα παιδιά(σ.σ. π.χ. 20 παιδιά) να βρίσκονται στην ίδια αίθουσα. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν  γ΄αυτό το σκοπό και άλλα σχολεία», εξήγησε ο κος Προδρόμου.

Παράλληλα είπε πως οι Παγκύπριες εξετάσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια ενός μήνα, όπως γίνεται κάθε χρόνο.  «Δεν θα πρέπει να απλωθούν σε διάρκεια ενός μήνα. Φέτος, πρέπει να αναδιοργανωθούμε. Εκπαιδευτικοί και μαθητές γνωρίζουν πως η ύλη των εξετάσεων αφορά όσα έχουν διδαχτεί εντός των σχολικών μονάδων».

Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ο κος Προδρόμου ανέφερε πως είναι κάτι που εξετάζεται ωστόσο «οι μαθητές που θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες εξετάσεις θέλουμε να πάνε για μερικές μέρες στα σχολεία ώστε να γίνει μια σύνοψη με στόχο να μην πάνε κατευθείαν σε εξετάσεις. Έχουν γίνει οι σχεδιασμοί και με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης  μέχρι και το τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε καλύτερα και θα δούμε ποια θα είναι η συνέχεια».

Σχετικά με την γνωστοποίηση της ύλης ο υπουργός Παιδείας είπε πως είναι δικαιολογημένη η ανησυχία. «Η εύκολη λύση θα ήταν να κινηθούμε προς τα κάτω αλλά θα πρέπει να δούμε το κύρος του απολυτηρίου ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι το απολυτήριο φέτος δόθηκε χαριστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ξύπνησαν» τα φίδια:Οι λόγοι εμφάνισής τους στα σπίτια και τα μέτρα προστασίας
«Ξύπνησαν» τα φίδια:Οι λόγοι εμφάνισής τους στα σπίτια και τα μέτρα προστασίας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy