Η οικογένεια θύματος κορωνοϊού τού μιλούσε για 30 ώρες τηλεφωνικώς μέχρι που πέθανε

Όπως πολλοί άλλοι που έχασαν τους αγαπημένους τους από τον κορωνοϊό, έτσι και η Άμπι Άνταϊρ Ρέινχαρτ, δεν είχε τη δυνατότητα να βρεθεί δίπλα στον ετοιμοθάνατο πατέρα της, Ντον Άνταϊρ.

Μια νοσοκόμα, αποφάσισε να τοποθετήσει ένα από τα τηλέφωνα του νοσοκομείου δίπλα στο αφτί του πατέρα ώστε η κόρη του, όπως και τρεις ακόμα συγγενείς, να του μιλήσουν. Έμειναν στο ακουστικό για πάνω από 30 ώρες, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή, όπως δήλωσε η ίδια η Άμπι στο CNNi.

«Υπήρχαν στιγμές που απλά του μιλούσαμε για την αγάπη μας για εκείνον».

Εκτός της κόρης του Ντον Άνταϊρ, που είναι ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης που «χτυπήθηκε» από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, στην ίδια τηλεφωνική γραμμή είχαν συνδεθεί συγγενείς από τη Δανία, το Τέξας, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νέα Υόρκη.

«Ήταν μεγάλη ευλογία. Ήμουν σε θέση να πω αυτά που χρειαζόμουν να πω, ξέροντας πως αυτό είναι το τέλος και ακόμα και αν δεν μπορούσα να τον δω, ούτε να αγγίξω το χέρι του, το να έχω αυτή την επαφή μέσω του τηλεφώνου ήταν απίστευτα σημαντική».

Ο Ντον Άνταϊρ δεν μπορούσε πραγματικά να μιλήσει, αλλά οι συγγενείς του μπορούσαν να τον ακούσουν να αναπνέει. 

«Ευχαρίστησα τον πατέρα μου που ήταν εκεί για εμένα και με αγαπούσε. Ζήτησα συγνώμη για κάποια πράγματα και δέχτηκα τη δική του. Ύστερα μοιραστήκαμε αναμνήσεις και τραγούδια» είπε η Άμπι, μερικά από τα οποία συνήθιζε να τους τα τραγουδά στις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

«Ήθελα να του θυμίσω όλες τις καλές στιγμές που είχαμε, όταν καθόμασταν γύρω από τη φωτιά και εκείνος έπαιζε με την κιθάρα του και έτσι ξεκινήσαμε όλοι να τραγουδάμε από το τηλέφωνο. Μπορούσαμε να τον ακούσουμε να υποφέρει, αλλά και μόνο στο άκουσμα της αναπνοής του, καταλαβαίναμε πως ήταν ακόμα στη ζωή».

Ο 76χρονος Ντον Άνταϊρ δικηγόρος στο επάγγελμα, βοηθούσε τους ανθρώπους στο ξεκίνημα των δικών τους επιχειρήσεων και ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην κοινωνία. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

 

cnn.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy