“Δεν θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά, θέλουμε να συνεχίσουμε στο γήπεδο”

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Νούνο Λόπες, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, για το αίτημα των ομάδων στην Β’ κατηγορία να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, το τι ισχύει με το θέμα των συμβολαίων στην «ελαφρά ταξιαρχία», ενώ τόνισε ότι πιθανή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, είναι η… εύκολη απόφαση για τις υπόλοιπες ομάδες που θα ευνοηθούν.

Για τη θέση του Άρη σχετικά με το αίτημα των ομάδων της Β’ κατηγορίας για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Δεν θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο γήπεδο. Είναι δύσκολες στιγμές για όλους μας, όμως αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε. Πρέπει να το κάνουμε, φυσικά αν μας δοθεί η ευκαιρία για αυτό. Αν μπορούν και αξίζουν οι ομάδες να ανέβουν κατηγορία, να το δείξουν στο γήπεδο».

Για τις υπόλοιπες ομάδες που ζητούν να διακοπεί το πρωτάθλημα: «Δεν είναι σωστό. Αν σταματήσει το πρωτάθλημα θα είναι καλό για αυτές, για να ανέβουν κατηγορία και κάποιες για να μην υποβιβαστούν. Εμείς θέλουμε να παίξουμε. Δεν είναι σωστή απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνο για τους παίκτες όμως δεν θα βιαστούμε. Θέλουμε να παίξουμε στο γήπεδο και να πετύχουμε τους στόχους μας και να ανέβουμε».

Για τα προβλήματα που προκύπτουν και με τα συμβόλαια: «Γι’ αυτό έχουμε συνεχώς επικοινωνία με τη διοίκηση. Είμαστε οικογένεια στον Άρη. Ξέρουμε πως αυτό το πρόβλημα είναι διαφορετικό για όλους μας και προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Στον Άρη, μας έχουν πληρώσει τον μισθό Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Έχουμε συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι τον Μάιο και θεωρώ ότι έκανε το σωστό, που δεν θέλουν να μας κόψουν μισθό».

Για το ότι θα υπάρχει θέμα με τις καιρικές συνθήκες σε περίπτωση επανέναρξης: «Πρέπει να το δούμε και αυτό. Πριν παίζαμε στις 15:00 ή στις 16:00. Αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να παίξουμε σε μία ώρα που δεν είναι υψηλές οι θερμοκρασίες. Μπορούμε να παίξουμε στις 18:00 ή στις 19:00. Θα είναι δύσκολο για εμάς να παίξουμε σε 38 ή 39 βαθμούς κελσίου. Σε κάποια γήπεδα υπάρχει θέμα με το φωτισμό και αυτό είναι θέμα της ΚΟΠ και πρέπει να το λύσουν. Αν παίξουμε στις ώρες που αγωνιζόμασταν θα παίζαμε 40 λεπτά από τα 90, αφού θα σταματούσαμε συνεχώς. Πρέπει να βρεθούν οι σωστές λύσεις»

Για το αν προπονείται και αν έχει επικοινωνία με την οικογένειά του: «Είναι δύσκολο για εμάς. Δεν μπορείς να προπονηθείς όπως θέλεις στο σπίτι. Μιλάμε με τους συμπαίκτες μου και προπονούμαστε. Εγώ ξυπνώ νωρίς για να πάω για τρέξιμο. Είμαστε επαγγελματίες. Μου λείπει το μωρό μου, η οικογένεια μου, το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο για μένα που είμαι μόνο μου εδώ. Είμαι όμως επαγγελματίας και πρέπει να γνωρίζουμε τι θα γίνει».

Για το ότι ήταν στον Απόλλωνα από τις σεζόν 2015-2017: «Όταν έλαβα την πρόταση από τον Άρη πήρα αμέσως την απόφαση να έρθω. Νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ στην Κύπρο. Πέρασα πολύ ωραία στον Απόλλωνα. Σέβομαι αυτούς που είναι γύρω μου, με σέβονται και νιώθω πολύ ωραία».

Για το αν έχει συμβόλαιο με τον Άρη και τη νέα σεζόν: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του Μαΐου. Περιμένουμε για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα και μετά θα μιλήσουμε».

Για το αν θα είναι άδικο για τον Άρη αν ολοκληρωθεί: «Είναι άδικο για εμάς, όμως είναι άδικο και για άλλες ομάδες. Παλεύουμε από την αρχή για αυτό το στόχο της ανόδου. Φυσικά και είμαστε σε μία άσχημη κατάσταση με αυτό τον ιό. Δείξαμε ότι παλέψαμε για αυτό το στόχο της ανόδου για αυτό και είμαστε 2 βαθμούς από την 1η θέση και 1 βαθμό από την 2η. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία τα τελευταία παιχνίδια. Φυσικά και οι υπόλοιποι θέλουν να τελειώσει το πρωτάθλημα. Είναι μία εύκολη απόφαση για αυτούς αφού θα πάρουν την άνοδο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy