Αναλυτικά τα νέα κρούσματα, όλες οι λεπτομέρειες

Οι τοποθετήσεις του Λεόντιου Κωστρίκη, Ακαδημαϊκόυ Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικού Μέλους της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, σήμερα Tετάρτη (22/04):

  • 6 νέα κρούσματα και ένας νεκρός

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 6 από σύνολο 1,441 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

  • Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 705 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς κανένα θετικό περιστατικό,
  • Από σύνολο 233 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 3 περιστατικά ήταν θετικά,
  • Από σύνολο 126 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα,
  • Από τα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή εξέταση,
  • Από σύνολο 144 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα, και
  • Από σύνολο 233 εργαστηριακών εξετάσεων εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για επαγγελματία υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο ΟΚΥπΥ έχει ήδη ενημερωθεί και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με βάση το πρωτόκολλο.
  • Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 11,318 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 790 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Όπως είπαμε και χθες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών σχηματίζουν μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική εικόνα. Επιβεβαιώνουν την πολύ καλή πορεία, στην οποία βρισκόμαστε και δείχνουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθούμε.

Ως επιστημονική ομάδα έχουμε ενημερώσει διεξοδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας. Έχουμε καταθέσει διάφορες απόψεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Ασφαλώς, η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει, αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, που μας επιτρέπει να εισηγούμαστε στην πολιτική ηγεσία την επεξεργασία σχεδίου για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Όλα όμως θα πρέπει να γίνουν με προετοιμασία και μεθοδικότητα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy