Σαν σήμερα(21/4): Όταν ο ΠΑΟΚ σήκωνε το τρίτο πρωτάθλημα!(pics-videos)

H «Άγια Νύχτα» του ΠΑΟΚ, σαν σήμερα πριν ακριβώς ένα χρόνο, με τους «ασπρόμαυρους» να σηκώνουν την πολυπόθητη «κούπα» του πρωταθλητή στην κατάμεστη Τούμπα.

Τρεις δεκαετίες υπομονής, με πολλές λύπες και απογοητεύσεις, ελάχιστες χαρμόσυνες στιγμές να περιτριγυρίζουν στα τείχη της θρυλικής Τούμπας. Μεγάλωσαν γενιές ΠΑΟΚτσήδων που απλά έβλεπαν τους άλλους να γιορτάζουν και εκείνοι να είναι θλιμμένοι και χαμένοι στα όνειρά τους.

Τριάντα τέσσερα χρόνια ήταν πολλά, από μόνα τους αποτέλεσαν ένα «παράσημο» για τον πιο υπομονετικό λαό, που όλα αυτά τα χρόνια τρεφόταν με κάποιες, μεμονωμένες επιτυχίες, σκόρπιες στο χρόνο.

Για να πάρεις το πρωτάθλημα, πρέπει προηγουμένως να ζεις ως πρωταθλητής. Ο ΠΑΟΚ το έζησε στο πετσί του όταν είδε τον τίτλο να χάνεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά η πικρή εμπειρία τον χαλύβδωσε, τον ατσάλωσε κόντρα σ’ όλους και σ’ όλα, του έφτιαξε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία του πρωταθλητισμού, τον έκανε να πιστέψει πως αν τα κάνει όλα σωστά στο γήπεδο, νομοτελειακά θα έφτανε στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, έστω κι αν ξεκίνησε τη σεζόν με το ισχυρό και διόλου ευκαταφρόνητο μειονέκτημα των δύο βαθμών.

Σ’ εκείνη την ομάδα που δε «μάσησε» πουθενά, που νίκησε τους πάντες και τα πάντα, που δεν της χαρίστηκε κανείς και δεν είδε να τις χαρίζεται τίποτα, της άξιζε αυτό το αήττητο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ γιόρτασε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Η κατάμεστη Τούμπα αποτέλεσε πόλο έλξης και χιλιάδες μάτια παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική και άρτια σε οργάνωση φιέστα των Πρωταθλητών Ελλάδας. Οι στιγμές μοναδικές, αντάξιες της ιστορίας του «Δικεφάλου του Βορρά».

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy