“Ξεκινήστε τα πρωταθλήματα σας όποτε θέλετε. Θέλετε Ιούνιο; Ιούλιο; Αύγουστο; Εμείς σας λέμε ότι θα κάνουμε τις δικές μας διοργανώσεις τον Αύγουστο” ανέφεραν οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας”

Η UEFA ενημέρωσε τις ομοσπονδίες ότι Champions League και Europa League θα τελειώσουν τέλη Αυγούστου και εξήγησε ότι όποια χώρα δεν μπορεί να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα της, μπορεί να το συζητήσει μαζί της για να βρουν λύση.

Την Τρίτη (21/4) πραγματοποιήθηκε νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην UEFA και στις 55 ενώσεις – μέλη της. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επανέλαβε τη θέση της, που είναι να ολοκληρωθούν με κάθε τρόπο τα πρωταθλήματα.

Η UEFA αυτή τη φορά ενημέρωσε ότι οι δικές της διοργανώσεις, δηλαδή το Champions League και το Europa League αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη Αυγούστου. “Ξεκινήστε τα πρωταθλήματα σας όποτε θέλετε. Θέλετε Ιούνιο; Ιούλιο; Αύγουστο; Εμείς σας λέμε ότι θα κάνουμε τις δικές μας διοργανώσεις τον Αύγουστο” ανέφεραν οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Αυτό επί της ουσίας επιβεβαιώνει το προ ημερών ρεπορτάζ, ότι ετοιμάζεται να προτείνει την 29η Αυγούστου ως την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού Champions League 2019-2020 και τρεις μέρες νωρίτερα αυτόν του Europa League.

Στις 2 Απριλίου η UEFA είχε απειλήσει τις λίγκες που βάζουν πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματα τους λόγω κορονοϊού, ότι δεν θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τι τους είπε τώρα; “Αν δεν μπορέσετε να τα τελειώσετε, ελάτε να το συζητήσουμε, να βρούμε τρόπους. Εξαντλήστε όμως όλα τα περιθώρια. Μη βιαστείτε. Οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε, εδώ είμαστε”.

Για μια ακόμη φορά η UEFA μίλησε για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις της για τη νέα σεζόν τον Οκτώβριο, δείγμα της μεγάλης θέλησης να ολοκληρωθούν τα φετινά πρωταθλήματα. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι πρωταθλητές με αγωνιστικά κριτήρια. Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι με την ολοκλήρωση όλων των προγραμματισμένων αγώνων, θα μπορούν και οι ομάδες να λάβουν τα προβλεπόμενα από την UEFA χρήματα (π.χ. solidarity payment).

Αναφορικά με τις δικές της διοργανώσεις, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί με βάση τις συμβουλές και τις συστάσεις των ιατρών. Μάλιστα ήδη συζητά με μεγάλες ομοσπονδίες τι ιατρικές συμβουλές έχουν δεχτεί για την επανέναρξη των αγώνων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το θέμα των εθνικών ομάδων. Οι αγώνες που πηγαίνουν πίσω είναι τα playoffs για τα τελικά του Euro και το Nations League. Μία από τις προτάσεις ήταν να γίνονται κάθε φορά τρία παιχνίδια όταν συγκεντρώνονται οι εθνικές ομάδες και όχι δύο, όπως συμβαίνει.

Επειδή όμως αυτοί οι αγώνες πρέπει να συνδυαστούν με τα playoffs του Euro, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν μπορούν να πάρουν συγκεκριμένη απόφαση τώρα και πως θα ξαναδούν το ζήτημα τον επόμενο μήνα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ UEFA

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση μετά την τηλεδιάσκεψη αναφέροντας τα εξής: “Σας ενημερώνουμε ότι η UEFA είχε σήμερα επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τις 55 Εθνικές Ομοσπονδίες-μέλη της, τις οποίες ενημέρωσε σχετικά με τις επιλογές που εξετάζονται από τις δύο ομάδες εργασίας που συστάθηκαν στα μέσα Μαρτίου. Παρουσιάστηκε ένα πλήθος επιλογών σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα, τόσο όσον αφορά τους αγώνες σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και τους αγώνες σε επίπεδο διασυλλογικών διοργανώσεων.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης των Εθνικών Ομοσπονδιών μέσω του προγράμματος  UEFA HatTrick, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την υλοποίηση των καταβολών προς τις ομοσπονδίες-μέλη όπως αυτές είχαν προγραμματιστεί.

Έγινε έντονη σύσταση για την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων της Α’ κατηγορίας, καθώς και των διοργανώσεων του Κυπέλλου, ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιο πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, θα εξεταστούν ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν εκπονηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τυχόν αποφάσεις όσον αφορά τα παραπάνω, θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA την προσεχή Πέμπτη”.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy