Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άνοιγμα νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών

Για να μπορέσουν σταδιακά να ανοίξουν οι μικροεπειχηρήσεις θα πρέπει οι ιθύνοντες να δουν παράπλευρα το θέμα γι αυτό εξετάζεται όπως και στην Ελλάδα το άνοιγμα νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Ο κόσμος θα πρέπει να προσέλθει στην εργασία του και θα πρέπει να είναι σίγουρος που θα αφήσει τα μικρά παιδιά.

Πλέον η λύση, για όσους την είχα, του παππού και της γιαγιάς δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει καθώς ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες των ηλικιωμένων. Εξετάζονται λοιπόν λύσεις όπου με σχεδιασμούς και μεθοδικότητα θα επιστρέφουν τα μικρά παιδιά στα ιδιωτικά αλλά και δημόσια νηπιαγωγεία με σκοπό και στόχο να μπορέσουν οι γονείς να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Ήδη σε κάποιες άλλες χώρες όπου ξεκίνησε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αυτό γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο, όπως στη Νορβηγία. Η υπουργός Παιδείας της Νορβηγίας, Γκούρι Μέλμπι, είχε διαβεβαιώσει ότι «το να πηγαίνουν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο δεν ενέχει κινδύνους».

Το άνοιγμα των σχολείων αυτών δε γίνεται χωρίς να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας. Τα παιδιά κάτω των 3 ετών θα χωριστούν σε μικρές ομάδες ανά τρία και όσα είναι μεταξύ 3 και 6 ετών σε ομάδες ανά έξι, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλον ενήλικα πλην του εκπαιδευτικού που έχει αναλάβει την ομάδα τους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy