Στις 29 Απριλίου στο Υπουργικό η στρατηγική για επανεκκίνηση της οικονομίας

Στις 29 Απριλίου αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η στρατηγική της Κυβέρνησης αναφορικά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τις συντεχνίες και στη συνέχεια σύσκεψης με εταίρους της οικοδομικής βιομηχανίας, με θέμα την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Μετά τις συσκέψεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε δύο συσκέψεων με κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να τους ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με την ολοκλήρωση της στρατηγικής που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας».

Και πρόσθεσε: «Τόσο οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη όσο και οι εταίροι της οικοδομικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη δεύτερη σύσκεψη, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και κατέθεσαν τις θέσεις τους αναφορικά με τον σχεδιασμό για σταδιακή άρση των περιορισμών και επαναλειτουργία τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τις συσκέψεις, τόνισε ότι η στρατηγική για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας θα εξαρτηθεί πλήρως από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας, τη συστηματική παρακολούθηση μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων, αλλά και τη δυνατότητα λήψης και διατήρησης μέτρων ασφάλειας».

«Η υπό αναφορά στρατηγική είναι υπό επεξεργασία από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

(ΚΥΠΕ)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy