Πότε ξεκινούν οι προπονήσεις, πότε θα έχουμε επανεκκίνηση του πρωταθλήματος

Από σήμερα(21/4) Τρίτη ξεκινούν οι συζητήσεις για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων γενικά στην κοινωνία και το ίδιο θα γίνει και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ομάδων και της ΚΟΠ θα αρχίσουν από σήμερα και στο τραπέζι των συζητήσεων θα αρχίσουν να πέφτουν πλέον οι ημερομηνίες επανέναρξης των προπονήσεων των ομάδων αλλά και της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος. Ένα πρώτο σενάριο μιλά για έναρξη των προπονήσεων αρχές Μαΐου με τις ομάδες να το βλέπουν θετικά.

Ήδη είχαν ενημερωθεί από πριν γι αυτό μέσω email, στη συνέχεια όμως και λόγω της παράτασης των μέτρων μέχρι 30 Απριλίου αυτό άλλαξε. Με την ύφεση όμως που υπάρχει του κορωνοιού το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Θα ακολουθήσει μια μίνι προετοιμασία των ομάδων για να μπορέσουν να μπουν στην αγωνιστική δράση αρχές Ιουνίου, ίσως και πιο γρήγορα αν όλα εξελιχθούν ομαλά.

Το πλάνο της UEFA είναι να συνεχιστούν οι εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά καθώς σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικά δεδομένα με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη. Αυτά τα δεδομένα αναμένεται να εξετάσουν τα Σωματεία με την ΚΟΠ, πάντοτε με τη συμβολή των επιδημιολόγων. Εντός της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο τα πράγματα, αφού πλέον θα αρχίσουν να μπαίνουν χρονοδιαγράμματα επανέναρξης προπονήσεων και επανεκκίνησης αγωνιστικών υποχρεώσεων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy