Αποφασίζει η ΟΥΕΦΑ, δίνει ημερομηνίες επανέναρξης…

Νέα τηλεδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, μεταξύ της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των 55 εθνικών ομοσπονδιών, προκειμένου να δοθεί ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20.

Το πλάνο της UEFA είναι να συνεχιστούν οι εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά καθώς σε κάθε χώρα ισχύουν διαφορετικά δεδομένα με την πανδημία του κορονοϊού σε εξέλιξη.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει συστήσει δύο ομάδες εργασίες, μία εκ των οποίων ασχολείται αποκλειστικά με το να βρει ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπάρχει, μάλιστα, η ελπίδα ως τα μέσα Μαΐου – το αργότερο – να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις-ημερομηνίες.

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού δημιουργεί μεγάλα ζητήματα. Κι ας υπάρχουν κάποια πρωταθλήματα – συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Δανίας – στα οποία υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν στη δράση τον επόμενο μήνα.

Σε κάποια άλλα, όπως για παράδειγμα αυτό της Αγγλίας, το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για διεξαγωγή αγώνων στις αρχές Ιουνίου, αν και υπάρχουν σύλλογοι της Premier League που πιστεύουν πως θα υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, ανάμεσα στην UEFA και τις εθνικές ομοσπονδίες, θα ακολουθήσει την Πέμπτη (23/4) νέα, μεταξύ των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Είναι δεδομένο, ωστόσο, πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα δεχθεί και θα εξετάσει αιτήματα μελών της που θα αποφασίσουν να βάλουν ένα πρόωρο τέλος στη σεζόν ενώ υπάρχουν σχέδια και για χαλάρωση του Financial Fair Play.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy