Επιστρέφει στην κανονικότητα η Γερμανία, ποια καταστήματα ανοίγουν

Με μάσκες, αποστάσεις και τζαμαρίες, θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, μετά την καραντίνα λόγω κορονοϊού στη Γερμανία, καθώς τη Δευτέρα (20/04), ανοίγουν πάλι τα καταστήματα λιανικής έως 800 τ.μ.

Η αλυσίδα μόδας Gerry Weber, για παράδειγμα, σχεδιάζει να εξοπλίσει με προστατευτικές μάσκες, όχι μόνο τους υπαλλήλους της, αλλά και τους πελάτες.

Η δε εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται πάντα τηρώντας τις δέουσες αποστάσεις ασφαλείας.

Και άλλες μεγάλες αλυσίδες στη Γερμανία, όπως ο κολοσσός υποδημάτων Deichmann, η αλυσίδα προϊόντων αισθητικής Douglas ή τα βιβλιοπωλεία Thalia προχωρούν εδώ και εβδομάδες στις αναγκαίες αλλαγές στα καταστήματά τους, σύμφωνα με το  γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Tα περισσότερα μέτρα, όπως προστατευτικές τζαμαρίες στα ταμεία είναι γνωστά στους καταναλωτές ήδη από τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, για τα καταστήματα μόδας, όπου η εξυπηρέτηση πελατών παίζει πολύ διαφορετικό και πιο σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις, οι προκλήσεις είναι φυσικά πολύ μεγαλύτερες.

Ένας πρόσθετος βαθμός δυσκολίας για τις επιχειρήσεις μόδας είναι ότι συχνά οι κανόνες υγιεινής διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο και εν μέρει από πόλη σε πόλη.

Γι’ αυτό και εκτιμάται ότι πολλά καταστήματα που κανονικά επιτρέπεται βάσει εμβαδού να ανοίξουν, θα παραμείνουν καταρχάς κλειστά.

Το όριο του εμβαδού δεν ισχύει για εμπόρους αυτοκινήτων και ποδηλάτων όπως και βιβλιοπώλες.

Διαφορετικές ρυθμίσεις ισχύουν στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και Ρηνανίας – Παλατινάτου. Το πρώτο επιτρέπει, για παράδειγμα, το άνοιγμα και καταστημάτων επίπλων αλλά και εξειδικευμένων μαγαζιών για τη φροντίδα παιδιών, ανεξάρτητα από το εμβαδόν των καταστημάτων.

Η ρύθμιση που αφορά στο εμβαδόν των καταστημάτων έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις μερίδας του επιχειρηματικού κόσμου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συνδέσμου Ένδυσης Στέφεν Γιοστ έκανε λόγο για μια αυθαίρετη απόφαση που έχει έναν, κυρίως, στόχο: «Η πολιτική θέλει να αποτρέψει τον κόσμο από το να πάει στο κέντrο. Και προφανώς το πέτυχε».

 reader.gr

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy