Η αντίστροφη μέτρηση για άρση των περιοριστικών μέτρων έχει ξεκινήσει, ίσως και πιο γρήγορα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η πανδημία του κορωνοιού βρίσκεται σε ύφεση και πλέον αρκετές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, με την Γερμανία να κάνει σήμερα(20/4) το πρώτο βήμα ανοίγοντας καταστήματα.

Στην Κύπρο όπως εξηγούν και οι επιδημιολόγοι τα μέτρα έφεραν αποτέλεσμα και το Υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης(22/4) θα εξετάσει πλέον ημερομηνίες άρσης των μέτρων αφού ήδη το σχέδιο κατατέθηκε. Η νέα επιβολή καραντίνας θα λήξει στις 30 Απριλίου και ίσως δούμε κάποιες μέρες πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η οικονομία της χώρας πρέπει να μπει ξανά σε κίνηση με το άνοιγμα κάποιων επιχειρήσεων να θεωρείται πλέον σίγουρο από τις αρχές Μαΐου, ίσως και πιο γρήγορα. Εννοείται βέβαια ότι θα υπάρξουν όλα τα απαραίτητα μέτρα στους πολίτες, ενώ θα προσεχθούν ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες. Οι θυσίες που προέβησαν οι πολίτες ήταν μεγάλες και ευτυχώς μέχρι στιγμής έφεραν αποτέλεσμα. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί πλέον για την Κυπριακή κοινωνία η επαναφορά στην κανονικότητα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy