Διακοπές στην Κύπρο με προσφορές ξενοδοχείων και χορηγίες κυβέρνησης!!!

Διακοπές στην Κύπρο το καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού; Ποιοι θα δικαιούνται επιχορήγηση διακοπών-Προσφορές & ελκυστικές τιμές Ένα πολύ αλλιώτικο καλοκαίρι φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας όπως άλλωστε αλλιώτικες και πρωτόγνωρες είναι οι μέρες που ζούμε εδώ και λίγο καιρό. 

 

Η πανδημία έχει αλλάξει τα πάντα σε ολόκληρο τον πλανήτη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό ενώ εκατομμύρια άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους στην προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Και ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία την… απελευθέρωση μας έστω και με μερική χαλάρωση των μέτρων στην Κύπρο, φαίνεται ότι είναι αρκετά νωρίς ακόμα για να ‘’έχουμε το δικαίωμα’’ να ονειρευόμαστε και να οργανώσουμε τις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές. Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε και πώς θα ανοίξουν τα αεροδρόμια ενώ και για τον εσωτερικό τουρισμό δεν θα είναι παράλογο να πούμε ότι θα υπάρχει ανασφάλεια και φόβος εάν δεν ‘’καθαρίσει’’ εντελώς η χώρα, και αν δεν παρθούν αυστηρά και κατάλληλα μέτρα για να μην έχουμε ξανά εισαγώμενα κρούσματα. 

Η Πρόεδρος της Κομισιόν πάντως Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πριν λίγες μέρες, συμβούλεψε τους Ευρωπαίους πολίτες να μην κλείσουν ακόμα τις θερινές τους διακοπές.   “Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο”. 

Πιθανότερο σενάριο οι διακοπές στην Κύπρο

Ομολογουμένως είναι πολλά ακόμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Επιπλέον πέραν από το να μηδενιστούν τα κρούσματα, ένα σημαντικό θέμα είναι να πειστεί ο κόσμος ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψει με αεροπλάνο ή πλοίο, ή και ακόμα να περάσει τις διακοπές του σε ξενοδοχείο στην ίδια του τη χώρα.

Το 2ο σενάριο, οι εγχώριες διακοπές δηλαδή, μοιάζει αυτή την ώρα ένα πιθανότερο σενάριο και πιο ασφαλές ίσως. Τόσο τα ξενοδοχεία όσο και το Υφυπουργείο Τουρισμού πάντως προετοιμάζονται για να δώσουν ώθηση στον εγχώριο τουρισμό και να δώσουν κίνητρα στους πολίτες της Κύπρου να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εντός. Τα ξενοδοχεία στην Κύπρο πάντως είναι πανέτοιμα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και υγείας.

Ετοιμάζει ειδικά σχέδια το Υφ. Τουρισμού

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ μιλώντας για το πλάνο δράσης για τον τουρισμό, αναφέρθηκε και στον εγχώριο τουρισμό.

Σχέδιο για κοινωνικό τουρισμό

Είπε ότι κατά τη διάρκεια όλης της τρέχουσας χρονιάς, ξεκινώντας από τον Ιούνιο – νοούμενου ότι θα επιτραπεί η διακίνηση – θα έχουμε επίσης ένα σχέδιο για ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού που θα απευθύνεται σε συνταξιούχους, άτομα με κινητικές δυσκολίες και άπορες οικογένειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σχέδιο χορηγίας μικρών αποδράσεων

Ανέφερε επίσης ότι από τον Ιούνιο ξεκινά το σχέδιο οργανωμένων εκδρομών σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, αλλά και επαναφορά του σχεδίου χορηγίας των μικρών αποδράσεων (2-3 ημερών), προσθέτοντας ότι «στόχος αυτών των κινήτρων είναι να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός και η επισκεψιμότητα σε όλες τις περιοχές της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών, της υπαίθρου και των ακριτικών περιοχών».

Η offsite επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ κ. Ζαχαρία Ιωαννίδη για να δούμε πώς βιώνει ο κλάδος την δύσκολη αυτή περίοδο, πώς προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση αλλά και τι κίνητρα ετοιμάζονται για να προσελκύσουν τους συμπατριώτες μας στα ξενοδοχεία το καλοκαίρι. Μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ζήτησαν από τους ξενοδόχους και αναμένουν προτάσεις με προσφορές και πολύ ελκυστικές τιμές για να ετοιμαστεί και ο σχετικός κατάλογος. 

Προετοιμασία για την επανεκκίνηση

‘’Με βάση τις αποφάσεις που πήραν οι μεγάλοι διοργανωτές ταξιδιών και οι αεροπορικές εταιρείες, δεν προβλέπουμε να υπάρξει ουσιαστική επανέναρξη πτήσεων πριν από τα τέλη Μαΐου, ή αρχές και μέσα Ιουνίου ακόμη, μιας και όπως ενημέρωσαν οι πτήσεις τους διακόπτονται μέχρι και τα μέσα Ιουνίου. Συνεπώς και ο επόμενος μήνας δεν αναμένεται να έχει σημαντική διαφοροποίηση με την κατάσταση που επικρατεί τώρα”.

Ετοιμότητα και μέτρα ασφαλείας

‘’Εμείς όμως στο μεσοδιάστημα, σε συντονισμό και με το Υφυπουργείο Τουρισμού, ετοιμάζουμε τους σχεδιασμούς μας ούτως ώστε με την πρώτη ευκαιρία που θα επαναρχίσει δειλά δειλά η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων μας και θα έχουμε σταδιακά κάποιες αφίξεις, να μπορούμε να είμαστε πανέτοιμοι και να παρέχουμε υπηρεσίες με αυστηρότερες όσον ποτέ άλλοτε τήρηση θεμάτων ασφάλειας και υγιεινής με βάση και τα σχετικά πρωτόκολλα για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να επανέλθει ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού’’.

Ανταγωνιστικά πακέτα για προσέλκυση τουρισμού 

‘’Θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι όταν θα επαναρχίσει το ενδιαφέρον και η ζήτηση προς την Μεσόγειο να είμαστε πανέτοιμοι ούτως ώστε η Κύπρος να είναι από τους πρώτους προορισμούς των επιλογής Ευρωπαίων τουριστών και να παρέχουμε και την όσο το δυνατόν πιο καλή στήριξη στους συνεργάτες μας ούτω ώστε να έχουμε ανταγωνιστικά πακέτα για διακοπές προς την Κύπρο.

Στην προσπάθεια αυτή αναμένουμε την συνδρομή και των άλλων συντελεστών όπως είναι π.χ. οι τοπικές αρχές με τις διάφορες χρεώσεις και τέλη που επιβάλλουν προς τα ξενοδοχεία, αλλά και την στήριξη της κυβέρνησης την οποία αναμένουμε να συνεχιστεί ακριβώς για να μπορέσει ο τομέας μας έστω και σημαντικά λαβωμένος να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας του τόπου’’.

Βοηθούν τα μέτρα στήριξης;

‘’Οπωσδήποτε. Υπάρχει ικανοποίηση για την στήριξη ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν εν ζωή σε αυτή την δύσκολη περίοδο απραξίας που θα κρατήσει σίγουρα για ακόμα 1-2 μήνες’’

Τι αναμένεται το επόμενο διάστημα

‘’Κάποιες μονάδες θα μπορέσουν σιγά σιγά να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι φυσικά ουτοπία να πιστεύουμε ότι θα έχουμε τους ίδιους αριθμούς με άλλες χρονιές ή ότι θα δουλέψουν όλοι ικανοποιητικά. Θα υπάρχουν άλλωστε και αυστηρότερες διαδικασίες και μέτρα ασφαλείας , στις αποστάσεις κτλ’’

Εσωτερικός τουρισμός 

‘’Όπως όλοι μας έχουμε βιώσει τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης. Μέσα σε αυτές  τις δυσκολίες σαφώς και θα υπάρχει ενδιαφέρον και ανάγκη για διακοπές αλλά προκύπτει το μεγάλο ερώτημα εάν θα υπάρχει εισόδημα τις οικογένειες την Κύπρο για διακοπές όπως τις άλλες χρονιές που υπό κανονικές συνθήκες είχε για τις διακοπές’’

Προσφορές και ελκυστικές τιμές για Κυπρίους

‘’Ήδη προετοιμαζόμαστε και ζητήσαμε από τα ξενοδοχεία  να μας ετοιμάσουν για να έχουμε στη διάθεση μας για τον κατάλογο ανάπτυξης εσωτερικού τουρισμού ελκυστικές τιμές και προσφορές για αξιοποίηση από συμπατριώτες μας. Θα γίνει προσπάθεια για όσο το καλύτερο τιμές γίνεται.

Αν εξαιρέσουμε την περίοδο Δεκαπενταυγούστου το ποσοστό το οποίο μπορεί να βοηθήσουν οι συμπατριώτες μας είναι χαμηλό. Οι διανυκτερεύσεις Κυπρίων στα ξενοδοχεία αναλογεί μόλις στο 5% με 6% των ετήσιων διανυκτερεύσεων. Εάν καταφέρουμε αυτό το ποσοστό να το διπλασιάσουμε θα περιοριστούν οι διάφορες τιμές σε κάποιο βαθμό’’ 

Μπορεί να βοηθήσει η Κυβέρνηση;

‘’Το Υφυπουργείο Τουρισμού ετοιμάζει εκστρατεία για ευαισθητοποίηση των συμπατριωτών μας για να ανακαλύψουν ξανά την Κύπρο και τις ομορφιές της αντί για ταξίδια στο εξωτερικό’’

Επιχορήγηση διακοπών;

‘’Μπορεί να είναι μια από τις κατευθύνσεις που θα μπορούσε το κράτος να επεξεργαστεί μέσα από την ανάπτυξη του κοινωνικού τουρισμού, όπως ήδη το πράττουν και άλλες χώρες και σχεδιάζουν ακριβώς με την επανεκκίνηση της τουριστικής τους βιομηχανίας να δώσουν μια νέα ώθηση για ανάπτυξη του κοινωνικού τουρισμού. Είναι μέσα στους σχεδιασμούς και σκέψεις που γίνονται. Το Υφυπουργείο με εποικοδομητικό φακό βλέπει τις διάφορες σκέψεις και εισηγήσεις και την αναζήτηση τρόπων για να δώσουμε ώθηση στον εσωτερικό τουρισμό. 

Η συλλογική προσπάθεια που ήδη γίνεται, με τις πρώτες ελπιδοφόρες πληροφορίες ότι ξεπεράσαμε την λαίλαπα του κορωνοϊού θα ενταθεί, για να μπούμε δυναμικά ως τουριστική Κύπρος στο πολύ πιο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα επικρατήσει στο Μεσογειακό τουρισμό. 

Ασφαλή τα ξενοδοχεία

”Είναι ασφαλή τα ξενοδοχεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα ξενοδοχεία διακρίνονται για την υψηλά επίπεδα ασφάλεια και υγείας και πιστής εφαρμογής των οδηγιών’’

Η συνεργασία με Υπ. Υγείας για καραντίνα σε ξενοδοχεία

‘’Είναι μία χειρονομία των ξενοδόχων που εκτιμήθηκε από το Υπ. Υγείας και την Κυβέρνηση ότι ανταποκριθήκαμε στο αίτημα για να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια. Φιλοξενούμε για ξεκούραση επίσης γιατρούς και νοσηλευτές’’.

Αναμένουμε λοιπόν τις δράσεις και τα σχέδια του Υφ. Τουρισμού αλλά και τις προσφορές των ξενοδοχείων αφού για την ώρα ο εσωτερικός τουρισμός μοιάζει η ιδανική επιλογή για αυτό το καλοκαίρι. Η ξεκούραση και η ξεγνοιασιά θα είναι για όλους μας πέραν από αναγκαία μετά την δοκιμασία που βιώνουμε, ως εκ τούτου ευχόμαστε να υπάρξουν λύσεις για όλους για να μπορούν να πάρουν τις απαιτούμενες ανάσες.

offsite.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy