Οι περίφημοι Ιταλοί από τα μπαλκόνια στέλνουν μήνυμα: «Έλληνες κρατείστε την καραντίνα»(video)

Το protothema.gr εντόπισε τους Ιταλούς που έγιναν viral στο Facebook, όταν ανακάλυψαν έναν ευρηματικό τρόπο για να ανταλλάξουν ευχές, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στη μαστιζόμενη από την πανδημία του κορωνοϊού Ιταλία

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσα τη σελίδα του Mauro Ricigliano στο Facebook, ο οποίος ανέβαζε σχόλια και δημοσιεύματα που αφορούν στο viral βίντεο με πρωταγωνιστές τους γείτονες του, οι οποίοι βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους και να ευχηθούν ο ένας στον άλλον. Κρέμασαν σε μακριά καλάμια μισογεμάτα ποτήρια prosecco, το δημοφιλές αφρώδες ιταλικό κρασί και τσούγκρισαν από τα μπαλκόνια τους, για ευχηθούν ο ένας στον άλλον, «εις υγείαν» αποδεικνύοντας ότι, παρά τις χιλιάδες απώλειες και την σκληρή καραντίνα που τους έχει επιβληθεί, αυτό που δεν πρόκειται να χάσουν ποτέ είναι το χιούμορ και την αγάπη τους για τη ζωή.

Πριν από λίγο, ρίχνοντας μια τελευταία ματιά στη σελίδα του Mauro, διαπίστωσα ότι το βίντεο έχει καταφέρει να ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 10 εκατ. προβολές και συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του στην απέραντη αρένα των σόσιαλ μίντια και του διαδικτύου γενικότερα.

Ο Mauro εξεπλάγην όταν του ανέφερα την ιδιότητα μου και τον λόγο για τον οποίο επικοινωνούσα μαζί του. Δεν περίμενε ότι θα τον αναζητούν δημοσιογράφοι κι από άλλες χώρες για να μάθουν περισσότερα για την ευρηματική αυτή ιδέα με μισογεμάτα ποτήρια prosecco, κρεμασμένα πάνω σε καλάμια.

Σήμερα δε νωρίς το πρωί όλη η γειτονιά θα έβγαινε σε ζωντανή σύνδεση με τα καλάμια ανά χείρας στην Ιταλική δημόσια τηλεόραση και ο ίδιος είχε δεσμευτεί να μου στείλει φωτογραφίες, αν κι όπως φαίνεται μάλλον το ξέχασε μέσα στη φούρια του να οργανώσει το ίδιο σκηνικό για τις τηλεοπτικές κάμερες. Είχε προλάβει ωστόσο να μου εξηγήσει το πώς και το γιατί, διορθώνοντας το που, καθότι αρκετοί μπερδεύτηκαν σχετικά με την περιοχή νομίζοντας αρχικά ότι συνέβη κάπου στη Νάπολη.

Brindisi di quartiere 😂😂😂To use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.com

Geplaatst door Mauro Ricigliano op Maandag 13 april 2020

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy