“Μετά τον κορωνοϊό ο Μπαπέ θα κοστίζει 40 εκατομμύρια ευρώ”!

Με άρθρο του στην εφημερίδα Ouest France, ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ μιλάει για πυρηνικό όλεθρο στα οικονομικά του παγκόσμιου αθλητισμού.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το οικονομικό μέλλον του επαγγελματικού αθλητισμού έκρουσε ο πολύπειρος Γάλλος πολιτικός Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος με άρθρο του στην εφημερίδα Ouest France παρομοίασε τις συνέπειες του κορωνοϊού με αυτές μιας ατομικής βόμβας: «Αυτή η κρίση πρόκειται να αποδομήσει την ματαιότητα του επαγγελματικού αθλητισμού.

Είναι σαν να έχει πέσει μία ατομική βόμβα και πρέπει να αναδομηθεί σε νέες βάσεις. Αύριο ο Μπαπέ θα κοστίζει το πολύ 35-40 εκατομμύρια ευρώ από τα 200 που κοστολογείται σήμερα. Και αλήθεια, ποιος θα μπορεί να τον αποκτήσει;

Θα πρέπει να υπάρξει μία νέα νομοθετική ρύθμιση. Μπορεί να χρειαστεί να πάμε ακόμα πιο μακριά με την θέσπιση salary cup. Πρέπει να γίνει μία αναδιοργάνωση που δεν αφορά μόνο τους μισθούς των παικτών, αλλά επίσης τα δικαιώματα της εικόνας και τα διαφημιστικά έσοδα.

Πρέπει να σπάσουμε το σύστημα των μάνατζερ, κι αυτών που κάνουν παράπλευρες δουλειές. Πρέπει να αναπροσαρμοστεί όλο το πλαίσιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ένα μέρος των εσόδων πρέπει να διανέμεται στα Ολυμπιακά αθλήματα κι ένα άλλο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Λίγη περισσότερη αλληλεγγύη, λίγη περισσότερη ισότητα δεν θα έβλαπτε. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα γίνουν χειρότεροι , αν αρχίζουν να πληρώνονται λιγότερο», κατέληξε η τοποθέτηση του εμβληματικού Γάλλου πολιτικού.

 

sdna.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy